30.01.2017.

23:52

Foto:

Planeta

(VIDEO) POLJACI NE VERUJU OČIMA: Seriji udesa američke vojske kao da nema kraja!

pritnscreen

U najnovijem udesu, prošlog vikenda, američki vojni kamion je udario u barijeru u Gožovu Vjelkopolskom i gorivo iz rezervoara je isteklo na drum.

- Pitaću ministra Antonija Maćereviča da li zna otkud ti udesi. Možda deo vojnika SAD nije došao spreman, došli su iz baze gde je toplo vreme. Neko u medijima je podrugljivo napisao da su zaboravili zimske gume. Ali, ako govorimo ozbiljno, to je nekoliko hiljada vojnika i stotine vozila. Neki udesi mogu da se dese- rekao je ministar spoljnih poslova Vitold Vaščikovski, javlja danas portal Virtualna Poljska. 

U četvrtak se jedan američki kamion zaglavio ispod niskog nadvožnjaka, a u utorak se drugi sudario s minibusom, pri čemu su povrede zadobili vozač minibusa i jedan od putnika. 

Pre desetak dana američki kamion je sleteo s puta i artiljerijska municija se rasula po drumu. Poljska Vojna policija je saopštila da je kamion išao prebrzo. 

SAD su u Poljskoj u januaru razmestile oklopnu brigadu od 3.500 vojnika, po odluci bivšeg predsednika Baraka Obame iz 2014. godine o jačanju američkog vojnog prisustva u Evropi zbog ruske aneksije Krima.

Tagovi: