24.03.2017.

11:12

Foto:

Planeta

ŠOKANTNI DETALJI IZ DNEVNIKA UBIJENOG PREDSEDNIKA SAD DŽONA F. KENEDIJA: Hitler je imao ono od čega nastaju legende!

Kontroverzni delovi Kenedijevog dnevnika objavljeni su u magazinu "Pipl". Sa svojih 28 godina, Kenedi je radio kao ratni reporter za list "Herst" kad je otputovao u tzv. Orlovo gnezdo, tačnije Hitlerovu rezidenciju Berhof.

 - Lako može da se razume kako se Hitler uzdigao iz mržnje koja ga je okruživala do najuticajnije figure koja je ikad živela. Imao je neograničenu ambiciju za svoju državu, a bio je i misteriozna osoba, zbog načina na koji je živeo i kako je preminuo, a to će živeti i rasti i posle njega - napisao je mladi Kenedi u dnevniku.

(FOTO) ŠOK! Ova žena tvrdi da je ĆERKA MERLIN MONRO I DŽONA KENEDIJA!

Vlasnica Kenedijevog rukopisa Dajdre Henderson odlučila je da dnevnik stavi na aukciju u Bostonu. Ona je bila asistentkinja Kenediju dok je bio senator u Masačusetsu. Dnevnik je dobila na poklon godinama kasnije, jer je Kenedi želeo da ona zna kako je razmišljao o dešavanjima u svetu i međunarodnim odnosima, piše Daily Mail.

Jutjub

Hendersonova je govorila u aukcijskoj kući braneći Kenedija, naglašavajući da on nije podržavao strašne nacističke zločine koje je Hitler naredio.

NEVEROVATNA PRIČA OLIVERA STOUNA: Ima dokaze, zna ko je ubio Kenedija!

- Kada je rekao za njega da ima ono od čega nastaju legende, nije mislio na zlo koje ga je okruživalo, već na večite misterije o njemu i njegovom životu. Nigde u dnevniku ne postoje reči koje na bilo koji način podržavaju nacističku ideologiju i holokaust i sve što se tada dešavalo. Rekavši da ima ono što je potrebno za legendu, Kenedi je bio u pravu. Hitler i jeste legenda, samo ne ona dobra, naravno - zaključila je Hendersonova.

Tagovi: