31.03.2017.

23:50

Foto:

Planeta

VASKRSLA HILARI KLINTON: Osula drvlje i kamenje na politku Donalda Trampa

Hilari Klinton je govorila u Vašingtonu na ceremoniji dodele nagrada koje nose njeno ime. Domaćin ceremonije bio je Institut za žene, mir i bezbednost Univerziteta Džordžtaun, prenosi Glas Amerike.

U govoru o međunarodnoj ulozi žena, Klintonova je prokomentarisala odluku Trampove administracije da oživi takozvanu “politiku Meksiko Sitija” - kojom se zabranjuje da američki novac odlazi na račun međunarodnih organizacija koje podržavaju abortus ili o njemu daju informacije.

(FOTO) ZABEZEKNUTI TURISTI U BELOJ KUĆI: Tramp ih dočekao ispod velikog portreta Hilari Klinton?!

Takvu odluku Klinton ocenjuje kao “alarmantan potez” u američkoj politici.

- Videli smo da ima koraka napred u vezi sa tim od konferencije Ujedinjenih nacija o položaju žena u Pekingu 1995. Moram, međutim, da napomenem da sada vidim signale koji bi sve nas trebalo da alarmiraju. Ova administracija predložila je smanjenje sredstava za međunarodno zdravstvo, razvoj i diplomatiju – i to će biti veliki udarac za žene i decu i kobna greška za našu zemlju- rekla je ona.

Komentarišući aktuelnu politiku, Klintonova je rekla da je ključno pitanje da li će SAD voditi svet, ili će ih drugi ostaviti iza sebe.

RUSI RASKRINKALI BILA I HILARI: Klintonovi nam spremaju novo zlo - IZAZIVAJU RAT NA BALKANU!

Tagovi: