17.04.2017.

18:58

Foto:

Planeta

(VIDEO) RUSIJA I KINA ODGOVORILE TRAMPOVOJ ARMADI: Za moćnim nosačem aviona poslali špijunske brodove!

Tramp je u taj region poslao grupu brodova američke mornarice s nosačem aviona "Karl Vinson" na čelu, što se smatra signalom Pjongjangu, a tu grupu je opisao kao "armadu", dodavši da su poslate i podmornice koje su "daleko moćnije od nosača aviona", navodi britanski Telegraf.

List Jomjuri šimbun tvrdi, pozivajući se na "više izvora u japanskoj vladi", da su Kina i Rusija "poslale obaveštajne brodove svojih mornarica kako bi krenuli u poteru za američkim nosačem aviona Ju-Es-Es 'Karlom Vinsonom'".

news.com

Kineski i ruski brodovi "jačaju aktivnosti upozoravanja i nadzora u vodama i vazdušnom prostoru u toj oblasti", navodi najveći japanski dnevnik, prema pisanju njihove publikacije na engleskom Džapan njuz.

Peking je zatražio pomoć Rusije u cilju sprečavanja krize zbog Severne Koreje prošle nedelje, dok u Kini raste zabrinutost da je američki predsednik Donald Tramp na putu da sa Severnom Korejom uđe u sukob zbog programa naoružanja Pjongjanga, navodi Telegraf.

Istovremeno, pojavili su se navodi da su turističke kompanije u Kini obustavile vođenje turističkih grupa u Severnu Koreju, koja je ranije bila popularno odredište kineskih turista.

DA SPREČE RAT? Kina traži od Rusije da smiri situaciju sa S.Korejom!

KREMLJ POZIVA NA MIR: Svi da se uzdrže od provokativnih akcija oko Severne Koreje! PENTAGON BEZ KOMENTARA!

Tagovi: