07.05.2017.

18:48

Foto:

Planeta

PUTINU UGROŽENA BEZBEDNOST: Ruske tajne službe očekuju teroristički napad tokom parade u Moskvi?!

Kako će vojnoj paradi na Crvenom trgu prisustvovati najviši državni čelnici, među kojima će biti i sam ruski predsednik Vladimir Putin, mnogi bezbednjaci misle da će upravo on biti glavna meta islamskih terorista.

Upravo zbog toga što će šef Kremlja gledati vojnu paradu, a i sa običnim ljudima učestvovati u šetnji Besmrtnog puka, što je šetnja potomaka boraca iz Drugog svetskog rata, vojska i policija je pojačati kontrole u gradu, ali i ispod njega.

- Bezbednosne mere u Moskvi biće pojačane od 7. do 9. maja, tokom proslavljanja 72. godišnjice pobede iz 1945. Tražimo od Moskovljana i onih koji posećuju grad da izbegnu nošenje velikih torbi kad putuju metroom i da budu spremni na kontrolisanje- rekao je zamenik gradonačelnika Moskve Maksim Liksutov.

Printscreen You Tube

Već tokom prvomajskih praznika, dodao je, broj kontrolisanih putnika u podzemnoj železnici porastao je za 60 odsto – pretreseno je 500.000 ljudi.

- Svakog dana oko 1.000 inspektora kontroliše putnike. Svaki od njih kontroliše skoro 200 ljudi i proveri više od 100 komada prtljaga koristeći specijalnu opremu- rekao je Liksutov.

Mere bezbednosti su podignute i zbog nedavnog terorističkog napada u metrou u Sankt Peterburgu, i to upravo tokom Putinove posete rodnom gradu.

- Dan pobede istovremeno je i javna i porodična proslava, simbol veze Rusije i njenog naroda. To jedinstvo i posvećenost majci zemlji su naša snaga i naš ponos. Iskreno smo zahvalni svima koji su se borili u ratu- poručio je Putin pred slavlje.

(VIDEO) SVE MORA DA BUDE POD KONAC! Evo kako je protekla generalna proba vojne parade u Moskvi!

Tagovi: