19.05.2017.

11:02

Foto:

Planeta

TRAMP IZAZIVA PUTINA! SAD NAPALE KONVOJ SIRIJSKE VOJSKE: Pentagon poslao avione da zaštite džihadiste!

Sirijska arapska armija (SAA) i Snage nacionalne odbrane (SNO) izvršile su danas snažan udar na položaje džihadista koje podržava američka vojska na jugu Sirije i zauzeli novih 35 kilometara teritorije unutar Sirijske pustinje.

Predvođeni 5. i 7. oklopnom divizijom, sirijske snage dostigle su cilj današnjeg napada i nakon žestokih borbi sa džihadistima Džejš Asud al Šarije, koje podržava američka vojska, zauzele bunar Al Rasi na istoku pokrajine Suvejda.

KRALJ JORDANA ABDULAH DRUGI: Neka Zapad prepusti Rusiji Krim i rešiće problem Sirije!

Usledio je američki odgovor.

Prema zvaničnom saopštenju Pentagona, Američka koalicija napala je konvoj sirijske vojske koji je putovao na jugoistoku pokrajine Homs.

VIKILIKS OBJAVIO STRAVIČAN MEJL HILARI KLINTON: Zavera zbog koje se trese pola sveta i gori Bliski istok!

Jordanski avioni ispalili su hice upozorenja, ali su ih sirijske snage ignorisale, pa je odlučeno da se izvrši napad na kolonu vozila, navedeno je iz Pentagona.

Prema nezvaničnim informacijama iz Sirijske armije, za sada je poznato da je avion Američke koalicije ušao u sirijski vazdušni rostor iz Jordana i izvršio udar na kolonu koju je predvodilo pet sirijskih tenkova T-62.

sputnik

ASAD ŽESTOKO PROZVAO HRVATE: Koji to interes imate pa ste poslali oružje teroristima u Siriji?

S druge strane, predstavnici koalicije koju predvode SAD tvrde da su nakon više zahteva sirisjkoj vojsvi da se povuče, koji su ostali bez reakcije, avioni koalicije izvršili demonstrativni let i upozoravajuću paljbu pre napada u kojem je uništen tenk, kao i građevinske mašine. 

Koalicija zadržava pravo na samoodbranu i ne preporučuje provladinim snagama u Siriji da napuštaju ustanovljene zone izbegavanja sukoba, dodao je predstavnik koalicije.

 

 

Tagovi: