21.05.2017.

12:25

Foto:

Planeta

KIM LANSIRAO NOVU RAKETU, LETELA 500 KILOMETARA: SAD i Japan poručuju da ih strpljenje izdaje!

Stručni štab oružanih snaga Južne Koreje i SAD sprovode detaljnu analizu lansiranja. 

Predsednik Južne Koreje Mun Dže-in održao je Savet nacionalne bezbednosti u Plavoj kući, kako bi se diskutovalo o lansiranju, saopštio je Kabinet predsednika.

TRAMP OPSEDNUT NUKLEARNIM ORUŽJEM KIM DŽONG UNA: Predsednik SAD formira jedinicu CIA samo za Severnu Koreju!

Ovo je novo lansiranje rakete, samo nedelju dana nakon što je Severna Koreja uspešno testirala balističku raketu srednjeg dometa, za koju Pjongjang tvri da ima sposobnost da nosi nuklearnu bojevu glavu, a letela je dalje i duže nego bilo koja prethodna lansirana raketa, naveo je AP.

Lansiranje je potvrdila i Bela kuća potvrdila lansiranje severnokorejske rakete. Vašington kaže da je Severna Koreja lansirala balističku raketu srednjeg dometa (MRBM) i istakla da je njen domet bio kraći, nego tokom nedavno izvedenih testiranja.

AMERIČKI RAKETNI SISTEM THAAD NA GOTOVS: Pod pretnjom Severne Koreje, instaliran Kini ispred nosa!

- Ovaj sistem, poslednji put testiran u februaru, ima kraći domet nego rakete lansirane u Severnoj Koreji poslednja tri puta - dodao je američki zvaničnik.

U međuvremenu se oglasio i Tokio, koji je snažno protestovao zbog najnovijeg severnokorejskog lansiranja rakete istakavši da ne može da toleriše akte provokacije koji se ponavljaju.

NA TRAMPA KREĆE 500.000 ŽENA! Kim Džong-Un ima novi ratni plan za SAD!

Glavni sekretar japanskog kabineta Jošihilde Suga navodi da je raketa lansirana oko 16:59 sati po lokalnom vremenu iz priobalnog zapadnog dela Severne Koreje prema Japanskom moru.

Suga je dodao da je raketa najverovatnije pala izvan japanske ekskluzivne ekonomske zone i nije pričinila bilo kakvu štetu brodovima i avionima.

Tagovi: