25.05.2017.

21:44

Foto:

Planeta

STOP ZA USTAŠU U NEMAČKOJ: Leve inicijative traže zabranu Tompsonovog koncerta!

- Hrvatski rok-bend ''Tompson'' okupljen oko svog osnivača i frontmena Marka Perkovića je širom Evrope na zlom glasu zbog veličanja hrvatskog fašizma i vojnih akcija hrvatskih milicija", u ratu od 1991. do 1995., stoji u otvorenom pismu objavljenom na stranici "Politika u desnom zavoju - Upoznaj svoje neprijatelje", koja organizuje tribine i predavanja na temu desno-radikalne politike u Vupertalu, prenosi Hina.

U pismu koje su, osim levih inicijativa i grupacija, potpisali i lokalni ogranci parlamentarne stranke Levica kao i predstavnici Nemačkog saveza sindikata (DGB), osim poziva na zabranu koncerta, ukazuje se i na to da su Tompsonovi koncerti već zabranjivani u Austriji, Sloveniji i ranije u Švajcarskoj, kao i da je više puta zabranjivan i u Nemačkoj.
 

- Mi ovđe u Vupertalu se odlučno suprotstavljamo tome da se ustaše, koji su bili povezani s nacionalsocijalistima, predstavljaju u bezazlenom svetlu ili čak veličaju- stoji u otvorenom pismu.

RAMPA ZA USTAŠE! Slovenci zvanično zabranili Tomsonov koncert u Mariboru!

Lokalni dnevnik "Vestdojče Cajtung" citira predstavnika lokalne policije koji je rekao da Tompsonov koncert "drže na oku".

- U vezi sa ovim koncertom će sigurno još biti reakcija- rekao je portparol policije u Vupertalu Štefan Vajand za ovaj list, prenosi Hina.

INDEX.HR O NOVOJ BLAMAŽI PREMIJERA I PREDSEDNICE: Kud Tompson okom, tud Plenković i Kolinda skokom!

List navodi i izjavu organizatora koncerta koji tvrdi da će se koncert održati.

- Tompson se ne nalazi na ''crnoj listi'' izvođača- rekao je organizator napominjući da Tompson na koncertima više ne izvodi "sporne pesme. On je napomenuo da će na samom koncertu biti kontrolisano da li neko nosi ustaške simbole.

Tagovi: