11.06.2017.

11:11

Foto:

Planeta

JECAO PRI HAPŠENJU!? Pao još jedan administrator samoublačke igrice!

Kako svetski mediji prenose, pretpostavlja se da je Sidorov povezan sa Filipom Budejkinom, 21-godišnjim Rusom koji je već iza rešetaka pod istom otpužnicom.

Sidorov je optužen da je "ohrabrivao mlade da naude sebi i da na kraju izvrše samoubistvo u uvrnutoj igri sličnoj igrici ''Plavi kit''", piše "Independent". 

"Skromni poštar" snimljen je kako jeca dok ga policija ispituje zbog tvrdnji jedne 13-godišnjakinje da ju je izazvao da "skoči pod voz".

"Deca koja su se prikljucivala, dobijala su naredbe da sebi naude oštrim predmetima, da gledaju horor filmove i ostanu bez sna dok izvršavaju niz zadataka koji za cilj imaju da naude njihovom mentalnom razvoju", a prema objašnjenju "igre", 50. dana, deca pristaju da izvrše samoubistvo.

Sidorov je uhapšen pošto je navodno regrutovao 32 školaraca u svoju grupu.

On bi mogao da dobije petogodišnju kaznu zatvora samo zbog tog slučaja, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova je saopšteno da je Sidorov praćen i zbog slučaja jedne 14-godišnjakinje, koja je pokušala da se ubije ranije ove godine.

- Osumnjičeni je rekao da je administrator takozvane ''grupe za samoubistva'' koja se sastojala iz 32 maloletna člana. Davao im je zadatke koji su vodili samoubistvu. Osumnjičeni je zatvoren i prebacen u Celjabinsk - navodi se u saopštenju.

Ranije je uhapšen Budejkin, optužen da stoji iza "društvene mreže Plavi kit".

Pred nadležnima je da utvrde ko je odgovoran za samoubistva koja još nisu istražena, a sumnja se da imaju veze sa aktivnostima kojima su se bavili uhapšeni Rusi.
 

Tagovi: