17.06.2017.

19:55

Foto:

Planeta

(FOTO) HEROJ! Dečak preživeo pet dana u šumi s medvedima!

Mališan je pronađen posle opsežne potrage, a spasiocima je rekao da je danima jeo lišće i spavao na drvetu.

Mislili da je mrtav

Mali Dima se izgubio dok je sa ocem Andrejem brao lekovito bilje i pečurke u prirodnom rezervatu Reftinskoje blizu Urala. Njegov otac je odmah alarmirao šumare i policiju kada je shvatio da je Dima nestao bez traga. Za detetom je odmah pokrenuta velika potraga, u kojoj je učestvovalo 500 volontera.

Svi su strahovali da su Dimu pojele zveri ili da se udavio u potoku. Policija je čak isprva posumnjala da je Andrej ubio Dimu, ali se to, srećom, ispostavilo kao netačno.

- Svi su me prvo sumnjičili da sam ubio svog sina. Ja sam im uporno govorio da to nije istina - kazao je Andrej.

printscreen

Mališana je pronašao jedan od spasilaca koji ga je opazio petog dana potrage kako leži pored drveta sav prljav.

- Nije se pomerao, pa sam pomislio da je mrtav. Kada sam ga prodrmao, on je disao i polako otvorio oči. Bio sam presrećan! Nisam mogao da verujem da je živ. Bog ga je pogledao. Srećom da nije naišao na nekog medveda - kazao je spasilac Vladimir Malenko (29).

On je dodao da je mališan bio dezorijentisan i dehidriran, ali da će se oporaviti.

- Bio je jako slab i malaksao. Nije mogao da govori. Odmah je prebačen u bolnicu u grad Asbest blizu Jekaterinburga - rekao je Malenko.

Plakali od sreće

Dimina majka Alfija plakala je od sreće kad im je sin nađen.

- Hvala svim službama koje su pretražile nebo i zemlju da bi našle Dimu. Nisam mogla da spavam otkad je nestao. Molila sam se svaki dan za moje dete. Srećom, pa je Dima navikao na prirodu i zna kako da se snađe u divljini - rekla je Alfija.

 

Tagovi: