02.08.2017.

22:31

Foto:

Planeta

SAD OBJAVILE TRGOVINSKI RAT RUSIJI KOJI ĆE TRAJATI DECENIJAMA: Medvedev objasnio zašto su sahranjene sve nade za bolje odnose Vašingtona i Moskve!

On je dodao da je uveren da te mere neće imati smisla i da će Rusija, bez obzira na to, moći da se razvija, prenosi agencija Tas.

- Potpuni trgovinski rat je objavljen Rusiji - naveo je Medvedev.

- Mi ćemo tiho nastaviti naš rad na razvoju ekonomije i socijalne sfere i angažovaćemo se na supstituciji uvoza, kao i na rešavanju najvažnijih državnih zadataka, računajući prevashodno na sebe - dodao je ruski premijer.

RAZBUKTAVA SE TIHI RAT SAD I EU ZBOG RUSIJE! Junker: Reagovaćemo ako sankcije budu štetne po Evropu!

On je naveo da je Rusija naučila da to radi i proteklih godina u uslovima gotovo zatvorenih finansijskih tržišta, dodajući da je od toga na neki način imala i koristi, iako su sankcije u celini besmislene.

- Izvući ćemo se iz toga - dodao je Medvedev.

Ruski zvaničnik je takođe naveo da je zaoštravanje sankcija bacilo veliku senku na nade u poboljšanje odnosa sa administracijom predsednika Donalda Trampa.

- To je smrt nade da ćemo poboljšati naše odnose sa novom američkom administracijom - ukazao je on.

TRAMP STAVIO PARAF: Šef Bele kuće zvanično uveo sankcije Rusiji!

Medvedev je dodao će režim sankcija biti očuvan decenijama, ako se ne dogodi čudo, i da se on ne može otkloniti specijalnim predsedničkim dekretima bez saglasnosti kongresa.

- Tako će odnosi Rusije i SAD ostati izuzetno napeti uprkos sastavu kongresa ili ličnosti predsednika - naglasio je Medvedev i upozorio da predstoje dalja pogoršanja međunarodnih tenzija kao i odbijanja da se rešavaju najvažnija međunarodna pitanja.

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je ranije danas zakon kojim se uvode nove sankcije Rusiji, saopštili su zvaničnici Bele kuće.

Tagovi: