20.08.2017.

17:41

Foto:

Planeta

NEŠTO SE SPREMA! PAPIN IZASLANIK IDE KOD PUTINA! Pjetro Parolin imaće sastanak i sa patrijarhom Kirilom!

Parolin će se u Rusiji sastati sa patrijarhom Moskve i cele Rusije Kirilom.

- Razgovor sa patrijarhom Ruske pravoslavne crkve dokazuje da je otvorenost koja se pokazala u poslednjim godinama rezultat istorijskog susreta u Havani između patrijarha Kirila i pape Franje prošle godine - rekao je Parolin.

Traži jednu svetsku vladu!

Papa Franja je pozvao na "jednu svetsku vladu" i "političku vlast," tvrdeći da je stvaranje jedne svetske vlade potrebno za borbu sa glavnim pitanjima kao što su "klimatske promene"
Poziv za svetsku vladu, koji predvode papa Franja, ajatolah Al-Milani, Dalaj-lama i rabin Abraham Skorka, smatra se velikim korakom na putu ka Novom svetskom poretku koji je prorečen pre 2.000 godina.

 

Parolin je podsetio da su tokom susreta u Havani papa Franja i patrijarh Kiril razgovarali o zbližavanju kao zajedničkom putu katoličke i pravoslavne crkve.

REHABILITACIJA STEPINCA ZNAČILA BI I REHABILITACIJU NDH: Šta god da Vatikan odluči biće to jasna poruka Srbima!

- Kada hodamo zajedničkim putem i imamo jedan bratski dijalog, možemo da osetimo trenutke jedinstva. Zajednički put zahteva traganje za istinom, strpljenjem, odlučnošću, upornošću, kao i ljubavlju - naveo je Parolin.

Dok je razgovarao o susretu pape Franje i patrijarha Kirila, Parolin je napomenuo da taj susret ne samo da je osnažio kontakte između predstavnika katoličke i ruske pravoslavne crkve, nego je i podstakao dve crkve da izglade razlike koje su imale u prošlosti, ali, kako je rekao Parolin, iako se negativan efekat tih razlika i dalje može osetiti, "sastanak nam je pomogao da vidimo jedinstvo za koje se zalažemo, jedinstvo koje se traži u Jevanđelju koje propovedamo".

(VIDEO) BLIŽI SE DOLAZAK ANTIHRISTA I SMAK SVETA?! Zahtev pape Franje pokrenuo ISPUNJAVANJE PROROČANSTVA!

On je dodao i da tema "eventualne posete pape nije na dnevnom redu razgovora".

Reuters

- Osim toga, teško je davati pretpostavke o budućim inicijativama tog nivoa, ali mislim i nadam se da će svaki sastanak, a pre svega mislim na predstojeći sastanak sa patrijarhom Kirilom, pomoći da se pripremi put za razvoj sve pozitivnijih i intenzivnijih kontakata - naglasio je državni sekretar Vatikana.

POSLEDNJI DANI VATIKANA - NEKO JE ZAPOSEO PAPU UMESTO BOGA: Ruska istoričarka upozorava na tektonske promene kad je reč o Svetoj stolici!

Prema programu posete koji je obavila Sveta stolica, planirani su sastanci državnog sekretara Vatikana sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom, patrijarhom Moskve i cele Rusije Kirilom i predsednikom Moskovske patrijaršije mitropolitom volokolamskim Ilarionom.

Tagovi: