06.09.2017.

10:21

Foto:

Planeta

(VIDEO) ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK "ZVERI" IZ SVEMIRA! Uragan Irma krenuo na Ameriku, ZBRISAĆE SVE PRED SOBOM!

Tanjug/AP

 

Središte uragana prešlo je preko Barbude, dela ostrvske državice Antigva i Barbuda, oko dva sata noćas po lokalnom vremenu (8.00 po centralnoevropskom vremenu). Uragan, koji bi mogao i da izazove morske oluje i dalje se kreće prema severpozapadu u pravcu Devičanskih ostrva i Portorika.

Centar oluje bi danas popodne po lokalnom vremenu mogao da prođe oko 50 kilometara od Portorika, a njegove posledice bi kasnije ove sedmice mogle da se osete i na Floridi, iako stručnjaci smatraju da je još prerano prognozirati putanju uragana. 

Nekoliko američkih teritorija i karipskih ostrvskih država i prekomorskih teritorija juče je uvelo vanredno stanje zbog predstojećeg dolaska uragana "Irma" koji s nedavno formirao iznad Atlantskog okeana i ojaćao do oluje pete, najveće, kategorije. 

Meštani na karipskim ostrvima su se užurbano pripremali uoči dolaska uragana Irma, za koji se očekuje da će biti najsnažnija oluja na Atlantiku u poslednjih deset godina, a zvaničnici su upozorili da bi mogao da ima katastrofalne posledice. 

Američki Nacionalni centar za uragane je objavio takođe da bi u Meksičkom zalivu u narednih nekoliko dana mogao da nastane novi uragan na 155 kilometara istočno od Tampika u Meksiku. 

U međuvremenu, dok se stanovništvo ugroženih gradova, sprema za moguću katastrofu poput one koju je pre par dana u Teksasu napravio uragan "Harvi", iz međunarodne svemirske stanice poslli su snimak centra Irme, odnosno "oka" uragana. 

Prema procenama, površina Irme je veća od površine američke države Ohajo. 

- To je zver - slikovito je na Tvirteru napisao jedan novinar.

Tagovi: