11.09.2017.

10:27

Foto:

Planeta

ZAHAROVA SPUSTILA ANGELI MERKEL: Možda su "ruski hakeri" upali i u server kandidata za nemačkog kancelara!

 

Zaharova je podsetila na reakciju u sali tokom Minhenske konferencije 2015. godine, kada je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov takođe pomenuo pitanje pridruživanja Krima u kontekstu ujedinjenja Nemačke.

- Da li je neko mogao da zamisli pre nekoliko godina da će nemačka kancelarka razrešiti složenu krimsku dilemu, pominjući je u kontekstu ujedinjenja Nemačke? Jer kada je 2015. godine Sergej Lavrov na konferenciji u Minhenu, govoreći o krimskom referendumu, podsetio da je 'ujedinjenje Nemačke održano bez ikakvog referenduma, a mi smo bili aktivne pristalice toga', publika je obamrla od negodovanja - salom je prošao talas šuškanja, koje je prešlo u žagor. Sada pominjanje Krima i ponovnog ujedinjenja Nemačke, i iako nespretno izraženo, predstavlja gledište nemačkog rukovodstva - napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

Zaharova se, takođe, našalila da bi tema sa "ruskim hakerima" mogla ponovo da se pojavi nakon reči Merkelove o Krimu.

- Ali, sa druge strane, ne isključujem mogućnost da sutra nemački mediji napišu da su 'ruski hakeri', kojima Nemce aktivno zastrašuju, ovog puta hakovali server ne predizbornog štaba, već direktno kandidata? Svakako i u jednom i u drugom slučaju bi čika Frojd bio zadovoljan - rekla je Zaharova.

Juče je nemačka kancelarka Angela Merkel, u intervjuu za Frankfurter algemajne cajtung, komentarišući pitanje ujedinjenja Krima, izjavila da je to isto kao da se u vreme DDR pomirilo sa postojanjem dve nemačke države, umesto da se težilo ujedinjenju.

Krim je postao deo Rusije u martu 2014. nakon referenduma održanog nakon državnog prevrata u Kijevu. Za ujeinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto građana Republike Krim i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja.

Tagovi: