20.09.2017.

23:06

Foto:

Planeta

(VIDEO) MEKSIKO DAN POSLE KATAKLIZME: Najmanje 225 ljudi poginulo, volonteri, vojska i policija TRAGAJU ZA PREŽIVELIMA!

On je na svom Tviter nalogu napisao da je 94 osoba poginulo u Meksiko sitiju, 71 osoba u državi Morelos, 43 u Puebli, 12 ošoba u Državi Meksiko, četiri u Gereri i jedna osoba u Oahaki, preneo je AP.

Ranije su svetske agencije različito izveštavale o broju poginulih u razornom zemljotresu jačine 7,1 stepeni Rihterove skale koji je u utorak pogodio centralne delove Meksika.

Pozivajući se na šefa civilne zaštite, Rojters je preneo da je smanjen broj žrtava na 216 osoba, dok su AFP i AP prenele izjavu šefa agencije za vanredne situacije da je povećan na 248.

Ispod ruševina škole u Meksiko Sitiju, koja se srušila prilikom razornog zemljotresa, nalazi se na desetine osoba, među kojima najviše dece za kojima danas tragaju spasioci i očajni roditelji.

(VIDEO) KATASTROFALAN ZEMLJOTRES U MEKSIKU: Raste broj poginulih, ZGRADE PADALE KAO KULE OD KARATA!

Širom glavnog grada i drugih pogođenih mesta, vojnici, policija i volonteri su celu noć tragali za ljudima zatrpanim ispod srušenih zgrada.

"Oružane snage i federalna policija će nastaviti bez prestanka da rade sve dok postoji mogućnost da neko može da bude pronađen živ", objavio je na Tviteru ministar unutrašnjih poslova Migel Osorio Čong.

 

Tagovi: