04.10.2017.

07:02

Foto:

Planeta

ŠPANIJU TEK ČEKA HAOS! LIDER KATALONIJE: Proglasićemo nezavisnost tokom narednih dana!

 

Vlada će "delovati na kraju ove ili početkom sledeće nedelje", rekao je Pudždemon, dodavši da za sada nema kontakta između njegove administracije i centralne vlade u Madridu.

On je takođe naglasio da će pokušaj Madrida da interveniše i pod svoju kontrolu stavi katalonsku vladu biti "greška koja menja sve". 


(VIDEO) NA ULICAMA BARSELONE 700.000 LJUDI: Širom Katalonije blokirani autoputevi, škole zatvorene, radnici u štrajku!

Kralj Filip se obratio na televiziji, a kako piše BBC, kao da nije ni pričao. 

On nije spomenuo ni nasilje u Kataloniji, niti je pozvao na dijalog između dveju vlada - samo je opisao poziciju vlade, rekavši da su katalonski lideri sebe postavili "izvan zakona". 


OTKRIVENA TAJNA KATALONSKIH SEPARATISTA: Milioni glasačkih listića tajno štampani u Francuskoj!

Garantovao je "demokratsku koegzistenciju" isključivo po uslovima Španije. Filip je takođe rekao da su katalonski lideri organizovanjem referenduma ukazali nepoštovanje vlasti. 

- To ne pomaže situaciji. Nisam očekivao od njega da uopšte interveniše, ali je makar mogao spomenuti nasilje koje se ovde dogodilo pre dva dana - rekao je jedan od prisutnih u pabu gde se našao reporter BBC-ja. 

Oko 700.000 ljudi izašlo je na ulice Barselone kako bi protestovalo protiv policijskog nasilja tokom zabranjenog referenduma o nezavisnosti Katalonije, saopštila je gradska policija. 

Tagovi: