16.11.2017.

20:23

Foto:

Planeta

OPERACIJA "KREMLIN", GLAVNA META PUTIN! Ameri bi da kontrolišu predsednika Rusije!

Kongresu SAD na razmatranje je podnet "O minimalizaciji ruskog mešanja i ograničavanja ruske obaveštajne delatnosti".

- Zakon o minimalizaciji ruskog mešanja i ograničavanja ruske obaveštajne delatnosti (Keeping Russian Entanglements Minimal and Limiting Intelligence Networks (KREMLIN) Act) predviđa da direktor Nacionalne obaveštajne službe pripremni izveštaj o mogućim namerama i političkim zadacima Vladimira Putina i njegovog režima u pozadini nedavnih pokušaja mešanja u izbore u celom nizu država - navodi se na sajtu kongresmena.

SMEHOTRESNO! SENATOR MEKEJN NAPAO PUTINA! Raša Tudej širi laži, a CNN I GLAS AMERIKE I BBC SE BORE ZA ISTINU!

Prema zamisli američkog zakonodavca, novi izveštaj NSA treba da dopuni već započetu istragu o navodnim upadima u servere Demokratske stranke tokom predsedničkih izbora. 

Početkom novembra američki mediji preneli su reči kongresmena Bena Kardina da Komitet Senata za strane poslove vodi istragu o "zlonamernom uticaju Rusije u svetu", koja uključuje proučavanje "ruskog mešanja" u evropske izbore.

Takođe, novi zakon će postaviti zadatak da se odredi kojim "ciljevima služe nedavni ruski sajber napadi protiv demokratskih država NATO i istočne Evrope". 

SPORAZUM IZ MINSKA U PRAKSI: Putin s liderima Donbasa dogovorio razmenu zarobljenika s Kijevom!

Sam kongresmen je ubeđen da su takozvane diverzije od strane Rusije "nesumnjive" i zato je američkoj obaveštajnoj službi ostalo samo da objasni koji su ciljevi Kremlja.

- Nedavne diverzije prema američkom političkom sistemu i našim saveznicima od strane Rusije su nesumnjive. Osim istrage o toj delatnosti, potrebno je analizirati potencijalne ciljeve Kremlja za koje mogu poslužiti ovakve specijalne operacije protiv demokratskih institucija - smatra inicijator zakona Radža Krišnamurti.

AP photo/Pixabay/Fotomontaža

Kongresmen navodi niz slučajeva "sabotaže" Rusije. Demokrata ukazuje da je Ministarstvo za unutrašnju bezbednost SAD u septembru ove godine objavilo saopštenje o sajber napadima "ruskih hakera" protiv 21 američke države tokom američkih predsedničkih izbora. 

SAD OVO NEĆE PREŽIVETI, TURSKA IZLAZI IZ NATO: Putin i Erdogan zadali smrtni udarac alijansi, KOBNA ČETIRI SATA KOJI SU IZMENILI SVET!

Kako je utvrdilo Ministarstvo, "ljudi, povezani sa ruskim vlastima", pokušali su da napadnu registrovane fajlove američkih birača u tim državama.

Međutim, jedan broj američkih zvaničnika tvrdi da su napadi na kompjuterske sisteme zabeleženi samo u nekoliko država, ali da nisu pronađeni nikakvi dokazi da su ciljevi tih sajber napada bile mašine za glasanje.

STRAVIČNA UCENA SAD! BEOGRAD DA ISKLJUČI MOSKVU IZ PREGOVORA O KOSMETU! U suprotnom biće velikih nereda i na KiM i u Srbiji!

Na sajtu autora zakona se navodi da sabotaža američkih izbora nije ni prvi ni poslednji pokušaj mešanja u unutrašnje stvari država-članica NATO-a.

Američki kongresmen je izjavio je Rusija nije umešana samo u izbore u SAD, već i da je pokušala da utiče i na izbore u Ukrajini 2004. i 2014. godine, pokušavši da zarazi servere Centralne izborne komisije Ukrajine.

Rusija je više puta negirala optužbe za mešanje u američke izbore.

 

Tagovi: