08.12.2017.

18:17

Foto:

Planeta

MOSKVA ŽESTOKO ZAPRETILA VAŠINGTONU! Rusija sprema moćno oružje, Ameri se igraju vatrom!

Zahvaljujući potpisivanju sporazuma pre 30 godina uspeli smo da stavimo tačku na 'trku u naoružanju', a možda čak i da sprečimo nuklearni rat. Nažalost, druga strana u ovom sporazumu periodično pokušava da ovu tačku pretvori u zapetu, što tajno narušavajući sporazum, što otvoreno saopštavajući da će uskoro istupiti iz njega, rekao je Bondarev.

Prema njegovim rečima, Rusija ima čime da odgovori, jer njene tehničke mogućnosti omogućavaju da se u najkraćem roku za vojsku pripremi još moćnije oružje. 

Senator je naglasio da je Sporazum RSMD i dalje neophodan.

- Čak i sada, u kriznim međunarodnim okolnostima, on predstavlja garanciju za makar i delimično obuzdavanje čitavog niza pretnji od potencijalnog protivnika. Ne svih, ali makar nekih - rekao je on. 

PUTIN INSTALIRA LASERE NA MESECU! Novi šok za SAD, Rusija se sprema za osvajanje zemljinog satelita!

Sporazum o raketama srednjeg i malog dometa potpisan je 8. decembra 1987. godine tokom posete sovjetskog lidera Mihaila Gorbačova Vašingtonu. 

Stejt department je ranije saopštio da su SAD i dalje privržene Sporazumu RSMD i da su spremne da obustave istraživački rad u ovoj oblasti ukoliko Rusija bude poštovala odredbe dokumenta. 

(VIDEO) PUTINOVI PILOTI POKAZALI ZAŠTO IM AMERI NISU NI DO KOLENA: Su-30 proverava u vazduhu tovar u Iljušinu!

- Administracija SAD je čvrsto uverena u to da Sjedinjene Američke Države ne mogu da sede skrštenih ruku dok Ruska Federacija i dalje razvija vojne sisteme koji su protivni Sporazumu. Iako će SAD nastaviti da traže diplomatsko rešenje, preduzećemo ekonomske i vojne mere usmerene na to da podstaknemo Rusku Federaciju da se vrate poštovanju sporazuma - saopštila je portparolka Stejt departmenta Heder Navert. 

Tagovi: