23.12.2017.

17:25

Foto:

Planeta

PUTINOVE PODMORNICE ZALEDILE AMERE: Moskva može kad poželi DA PREKINE VEZE EVROPE I SAD, najveća frka je od podmornice nosača!

Lenon je zabrinutost dodatno oslikao ovako:

- Aktivnost ruskih podmornica tokom poslednje tri godine veća je nego ikada od završetka Hladnog rata. Njihove podmornice su u tom periodu češće bile izvan svojih teritorijalnih voda nego za prethodnih deset godina - rekao je on.

Lenon je naveo da je u Crnom i Sredozemnom moru naročito aktivno "šest ruskih podmornica".

Prvi admiral NATO tvrdi da Rusija "pokazuje interes za "podvodnu infrastrukturu alijanse", pre svega za "kanale veze između Evrope i SAD".

(HIT VIDEO/FOTO) PUTIN IGRAO NOĆNI HOKEJ NA CRVENOM TRGU! Predsednik Rusije predvodio veterane SSSR-a u Noći hokejaške lige!

Lenon takođe tvrdi da je "u podvodnim operacijama oko kablovskih trasa" učestvovala i ruska podmornica opremljena za lansiranje balističkih raketa.

Nju je admiral nazvao "brodom-nosačem" jer je u stanju da u okeanske vode pusti "manja plovila".

(VIDEO) LUKAŠENKO NAM ŠALJE ŠEST 'MIGOVA 29' I S-300! Putin odobrio Belorusiji da SRBIJI ISPORUČI NAORUŽANJE, NATO može samo da nas mrzi!

- Smatramo da ta plovila mogu nositi opremu koja im omogućava da svoja dejstva koordiniraju sa objektima na okeanskom dnu. Ovo, naravno, ne znači da tvrdim da je mešanja u funkcionisanje podvodnih komunikacionih kablova već bilo - ističe Lenon.

Stalni predstavnik Rusije pri NATO, Aleksandar Gruško, prošle nedelje je optužio alijansu da uvlači Rusiju u vojnu konfrontaciju u centru Evrope

Tagovi: