04.02.2018.

15:20

Foto:

Planeta

​RUSI VODE RAČUNA O BEZBEDNOSTI KUSTURICE! Šojgu: Emir je pravi prijatelj!


- Emir Kusturica je izuzetno popularan u Rusiji, stari je prijatelj predsednika Rusije Vadimira Putina, ali i Šojgua i stoga ne čudi da je ruski ministar odbrane pokazao interesovanje i pažnju za unapređenje bezbednosti slavnog reditelja ma gde se on nalazio. Takva briga i pažnja poklanja se samo pravim iskrenim prijateljima Rusije, a Kusturica to jeste - navodi isti izvor.

Kusturica se 1. februara sastao sa Šojguom, koji ga je pozvao da učestvuje u stvaralačkom projektu "Susret s pravim ljudima". 

Ruski ministar odbrane zahvalio je srpskom režiseru za posetu i istakao da ga za Kusturicu vezuje dugogodišnje prijateljstvo, te da bi želio sa njim da snimi i seriju razgovora.

- Definitivno bih želeo da se snimim taj serijal, ali ne da on bude u ulozi snimatelja ili režisera, nego sagovornika. Da razgovaramo o životu, da pričamo o tome šta je to, ustvari, umetnost - rekao je Šojgu.

Govoreći o projektu "Susret sa pravim ljudima", Šojgu je pojasnio ko su obično gosti takvih susreta.

- Mi ovde tradicionalno organizujemo susrete sa pravim ljudima - sa onima s kojima želimo da se vidimo, sa onima koje smatramo ljudima, sa velikim Lj. Posle susreta sa njima nešto ostaje u srcu - rekao je Šojgu, prenosi portal "Zvezda", koji pripada ruskom Ministarstvu odbrane.

- Susret sa pravim ljudima održava se u Nacionalnom centru za odbranu Ruske federacije već treću godinu. Do sad su u tom projektu učestvovali brojni ruski umetnici, poput glumca Sergeja Bezrukova, pevača Nikolaja Rastorgujeva, pisca, TV voditelja i glumca Mihaila Žvaneckog, glumca i režisera Olega Tabakova, a Kusturica je prvi gost iz inostranstva.

KUSTURICA KAO OLIVER STOUN, ŠOJGU KAO PUTIN! Srpski reditelj i ruski ministar odbrane u projektu "Susret sa prvim ljudima"

Tagovi: