05.02.2018.

10:12

Foto:

Planeta

FRKA ZBOG PUTINA! KURDI: TURSKA ODGVORNA ZA OBARANJE RUSKOG AVIONA?! Ameri tvrde da oružje nije njihovo!

Portparol Kurdskih snage samoodbrane iz Afrina Rejzan Hedu kaže da Kurdi izražavaju iskreno saučešće ruskom narodu povodom pogibije pilota.

- Ja kao zvanični predstavnik kurdskih snaga samoodbrane iz Afrina pre svega želim da izrazim saučešće ruskom narodu povodom pogibije pilota oborenog ruskog aviona u Idlib. Čini mi se da je svima jasno ko podržava ove terorističke organizacije. Organizacije u Idlibu opkoljene su i mogu da dobiju podršku jedino iz Turske - rekao je Hedu.

Prema njegovim rečima, odredi naoružanih grupacija koje se bore protiv sirijske armije u provinciji Idlib istovremeno učestvuju u ofanzivi na Afrin na strani turske armije.

- Ruski pilot je poginuo od ruke terorista, stradanje Kurda na rukama je istih tih terorista. Neophodno je ujediniti se u borbi protiv njih i njihovih pokrovitelja. Zapalili smo sveće u čast ruskog pilota, kao što palimo sveće u čast naših poginulih Kurda - rekao je Hedu.

Vašington poručuje da će analizirati informaciju o tome da je ruski avion Su-25 oboren iz pokretnog raketnog kompleksa ovog tipa, saopštio je predstavnik Pentagona Erik Pehon.

Predstavnik Pentagona je naveo da su SAD usredsređene na borbu protiv ISIS zajedno s partnerima u Siriji. 

- SAD nisu isporučivale partnerskim snagama u Siriji nikakvo naoružanje tipa 'zemlja-vazduh' i ne nameravaju to da čine ni ubuduće - rekao je Pehon. 

Tagovi: