15.03.2018.

20:52

Foto:

Planeta

PUTINOV BIOLOG BRUTALNO POTOPIO BRITANSKE LAŽI: Ako znaju da je Skripalj otrovan "Novičokom" ONDA MOGU I DA GA NAPRAVE!

- To je hemijsko organsko jedinjenje koje sadrži fosfor. Postoji u gasovitom i tečnom vidu. To je supstanca koja blokira nervne impulse, što dovodi do poremećaja metabolizma i otkazivanja funkcija organa u čovekovom organizmu. Inače, to je žućkasta supstanca sa jakim mirisom. Zato izazivaju podozrenje sve britanske tvrde da je taj otrov Skripalju neko u nešto neprimetno sipao ili da su ga njime oblili. Čovek tu supstancu može da munjevito namiriše.

Ekspert pojašnjava da taj otrov nije teško proizvoditi, ali su potrebne mere bezbednosti na nivou moćnog istraživačkog instituta. 

- Bez takvih mera zaštite  svi koji bi na njemu radili brzo bi umrli - jasan je on.

Duhovlinov se otvoreno podsmeva britanskim izveštajima i izjavama da je svima koji su se zatekli u restoranu gde su se Skripalj i njegova kćerka navodno otrovali bilo preporučeno da promene odeću i da je dekontaminuju.

MOSKVA OTVORILA KARTE: Evo zašto je London izmislio "TROVANJE ŠPIJUNA": Reč je o ZAVERI da se RUSIJA IZBACI IZ SB UN!

- To je apsolutno besmilena molba, odnosno zahtev britanskih vlasti. Jer, za uspešnu zaštitu - trebalo bi da su svi sa sebe poskidali svu odeću i uništiti je na specijalnom poligonu, kao i zgradu u kojoj je restoran u kojem je navodno došlo do trovanja. Nju bi trebalo upakovati u neku veliku plastiku i nekuda odvesti - jasan je on.

LAVROV NIKAD BRUTALNIJI PREMA LONDONU: Mislite da svet vaše sumnje mora da prihvati kao dokaz, TAKO STVARI NEĆE IĆI!

 Duhovlinov na direktno pitanje  da li je bilo moguće Skripalju i njegovoj kćerki neprimetno podmetnuti otrov - odgovara ovako:

- Bilo je moguće upakovati otrov u mikrokapsule koje se mogu rastvoriti u hrani. Samo, ako su Skripalj i njegova kćerka zaista tako otrovani. Policija mora posetiti firme koje ih proizvode. Takve ampule se ne kupuju tek tako".

AP/Pixaxbay.com/Fotomontaža

Povodom britanske interpretacije trovanja kaže da m sve liči na rad slabog pozorišnog reditelja. 

- Sve je grubo izvedeno. Glavno je u ovome. Da bi britanski specijalisti mogli potpuno tačno ustanoviti da je bio upotrebljen "Novičok", a ne neki drugi otrov, oni bi morali raspolagati takozvanim kontrolnim standardom. Jer, da bi mogli da tačno utvrde o kom jedinjenju se radi morali bi ga uporediti da odgovarajućim "standardom". Zato, ako tvrde da se radi o "Novičoku" - onda moraju imati njegov standard. A to znači: kolekciju i formulu. Drugim rečima, Britanija ima njegovu formulu i sama je sposobna da taj otrov proizvodi - objašnjava  Duhovlinov.

RUSIJI PREKIPELO, DOSTA JOJ BAHATOG LONDONA! Moskva poručuje: Udarili ste u temelje, NEĆETE DUGO ČEKATI ODGOVOR!

Ruski ekspert zaključuje: "Čak i kad bi Britanci priložili hromatogram gasa sličnog "Novičoku", koji pokazuje zavisnost signala detektora od vremena, gde je dokaz da je analizirana čestica otrova uzeta, recimo, sa odeće žrtve? Pred svakim međunarodnim sudom ovo će svaki bolji advokat lako oboriti".

BRITANSKI MEDIJI PLAŠE JAVNOST OTROVNIM RUSKOM GASOM NOVIČOK: Trovanje bišeg špijuna Skripalja, pokrenulo novi talas anti-ruske histerije, EVO ŠTA JE U PITANJU!

Tagovi: