17.03.2018.

18:22

Foto:

Planeta

FRANCUZI HAPSE ĆERKU SAUDIJSKOG KRALJA: Naredila telohranitelju da prebije radnika koji je renovirao njen stan u Parizu?!

Nalog za hapšenje izdalo je parisko tužilaštvo u decembru 2017, a ime saudijske princeze na tom dokumentu je ispisano na francuskom - Hussat ben Salmane. 

Pretnje smrću

Slučaj je pokrenut po tužbi žrtve, neimenovanog radnika (53) koji je ispričao da je doživeo torturu tokom renoviranja Hasinog stana 26. septembra 2016.

On je naveo da ga je saudijska princeza angažovala da joj sredi apartman u luksuznoj pariskoj Aveniji Foš, blizu Trijumfalne kapije.

- Kad sam ušao u stan, fotografisao sam sobe kako bih znao na koja mesta da vratim nameštaj kad završim radove. Princeza Hasa bint Salman me je zatekla dok sam slikao i pobesnela. Optužila me je da hoću da joj fotografišem stan kako bih slike prodao tabloidima, što nije tačno - rekao je radnik za pariski magazin "Le point".

On je dodao da je tek onda krenulo pravo mučenje.

- Bint Salmanova je naredila svom telohranitelju da me pretuče. On je počeo besomučno da me udara u stomak, ruke i noge. Zatim me je, tako isprebijanog, postavio da sednem na stolicu i vezao mi ruke. Morao sam da se sagnem i poljubim noge Bint Salmanovoj. Uperio je pištolj u mene, pretio mi smrću i govorio da neću živ izaći iz stana. Poniženje i mučenje su trajali nekoliko sati, nakon čega je treći muškarac ušao u apartman. On je kopirao moju ličnu kartu i rekao mi da nikad ne smem da se vratim u taj kraj. Tek onda su me pustili - ispričao je majstor.

Pobegla u Rijad

Radnik je naveo da mu je u stanu Bint Salmanove ostao ceo alat i da mu nikad nisu platili 20.000 evra, koliko je trebalo da dobije za radove. On je nakon toga podneo tužbu protiv telohranitelja i Bint Salmanove.

Bodigard je uhapšen 1. oktobra 2016, pod optužbama za pretnju pištoljem, kidnapovanje, krađu i pretnje smrću. Suđenje mu još traje. S druge strane, nalog za hapšenje Bint Salmanove podnet je kasnije, jer je ona, odmah posle incidenta, pobegla u Rijad i tražila imunitet od sudskog gonjenja.

Prestolonaslednik zatočio majku!
Reuters

Saudijski prestolonaslednik Muhamed bin Salman (32) zatvorio je svoju majku Fahdu bint Falah bin Sultan bin Hatlin u kućni pritvor, jer se protivila njegovom usponu u kraljevstvu. To je navelo 14 aktuelnih i bivših američkih zvaničnika, upućenih u prilike u Rijadu. - Princ Muhamed se plašio da će mu majka stati na put i oca okrenuti protiv odluke da ga imenuje za naslednika. Zato je već dve godine drži zarobljenu u kući, a ocu je rekao da je ona na lečenju u inostranstvu - ispričali su Amerikanci.


Tagovi: