22.03.2018.

09:57

Foto:

Planeta

(VIDEO) OVAKO TRAMP PRODAJE ORUŽJE ARAPIMA: Cena prava sitnica, samo 12,5 milijardi, TO JE KIKIRIKI ZA VAS!

On je pohvalio prodaju oružja u vrednosti od dvanaest i više milijardi dolara za kraljevstvo.

Pokazujući fotografije sa oružjem novinarima on je čitao njegove cene: "12,5 milijardi u završnoj prodaji Saudijskoj Arabiji", pohvalio se Tramp novcem koji bi američki proizvođači oružja dobili za svoje proizvode.

- Tri milijarde dolara, 533 ... miliona dolara, 525 ... miliona dolara -  govorio je Tramp dok je pokazivao fotografije. Onda se okrenuo princu i dodao: "To je kikiriki za vas!" Saudijski princ je de-fakto prasnuo u smeh.

Tramp je kritikovao svog prethodnika Baraka Obamu zbog lošeg stanja odnosa između SAD-a i Saudijske Arabije pod njegovim mandatom. On je primetio "ekonomsi udar" zbog takvih politika, na poslove i prodaju u SAD-u.

Američko oružje i drugi oblici vojne saradnje omogućavaju Saudijskoj Arabiji da iskoristi snažnu moć na Bliskom istoku, uključujući i njenu intervenciju u susednom Jemenu. Četvorogodišnja ratna kampanja, za koju je prestolonaslednik Mohamad bin Salman bio snažni zagovarač, rezultirala je sa preko 10,000 mrtvih u najsiromašnijoj arapskoj naciji. Takođe je stvorena jedna od najvećih humanitarnih katastrofa ove decenije.

Tagovi: