02.04.2018.

16:46

Foto:

Planeta

(VIDEO) RUSKE DIPLOMATE ZALEDILE SAD PESMOM O HRABRIM SRPKINJAMA: Ameri ovo ni u ludilu nisu očekivali!

Reč je o kompoziciji koju je napisao je Vasilij Agapkin u znak divljenja prema ženama iz Srbije i sa Balkana koje je upoznao dok se kao dobrovoljac borio u Prvom balkanskom ratu.

Najponosniji ruski marš

"Oproštaj od Slovenki" se tradicionalno svira na Crvenom trgu u Moskvi još od 7. novembra 1941. godine, kada su ruski vojnici s parade koja je trajala dok su se Nemci približavali gradu odlazili pravo na front da brane svoje domove. 
Od tada se ta himna pušta svaki put na paradi ruske armije na Crvenom trgu u znak pobede nad fašizmom i odraz je ponosa i prkosa ruskog naroda prema neprijatelju.

U međuvremenu je Ambasada Rusije u Londonu poručila je svim ruskim državljanima koji putuju u Veliku Britaniju da čuvaju svoj prtljag i da im uvek bude na oku jer može da dođe do provokacija u vidu podmetanja neželjenih objekta u njihove kofere. 

Takvo upozorenje istaknuto je na sajtu ministarstva inostranih poslova Rusije, a usledilo je nakon što je u petak britanska policija protivpravno izvršila pretres "Aeroflotovog" aviona na aerodromu "Hitrou".

- Smatramo da je pretres još jedna provokacija britanskih vlasti. Britanska policija je započela pretres, ali je kapetan ostao u kokpitu jer mu nisu dozvolili da bude prisutan tokom pretresa, što je protiv svih pravila - izjavila je portparolka ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.

Za to vreme vlada Velike Britanije intenzivno razmišlja o mogućnosti da dopusti ruskoj delegacija da poseti Juliju Skripal, što bi u slučaju pozitivne odluke moglo da otopli odnose između dve države.

- Vlada će uzeti u obzir i prava i želje Julije Skripal prilikom dozvole da je ruska delegacija poseti - navodi se u saopštenju britanskog ministarstva spoljnih poslova.

Tagovi: