06.04.2018.

20:44

Foto:

Planeta

EU PUCA PO ŠAVOVIMA, SEVERNI TOK 2 ZABIĆE POSLEDNJI KLIN: Nemačka i Finska odbile da poslušaju nalog Vašingtona!

Kako je rekao, "Severni tok 2" nije u skladu sa planom diversifikacije evropskog tržišta energenata.

- Čak i da gasovod bude izgrađen, on neće dobiti našu podršku - istakao je Ristori.

Prema njegovim rečima, Evropska komisija trenutno radi na tome da osmisli kako će se postaviti u budućnosti po tom pitanju.

Ristori je istakao i da će Evropska komisija insistirati da novi gasovod bude u skladu sa principima evropske zakonodavnosti, odnosno da čitav projekat bude transparentan, da ne diskriminiše određene zemlje, kao i da bude dostupan trećim zemljama.

S druge strane Nemačka i Finska dale se odobrenje za izgradnju dela gasovoda "Severni tok 2"

Kompanija "Nord strim 2" je dobila sve dozvole od Nemačke za izgradnju gasovoda "Severni toka 2", čime se Berlin direktno usprotivio nalozima Vašingtona da se po svaku cenu  spreči izgradnja ovog gasovoda

- Kompanija 'Nord strim 2 AG' dobila je dozvole za izgradnju i eksploataciju gasovoda u nemačkoj posebnoj ekonomskoj zoni. Federalni resor za plovidbu i hidrogradnju izdali su odobrenje za izgradnju 30 kilometara cevovoda u skladu sa zakonom o rudarstvu Nemačke - navodi se u saopštenju.

NIJE OVO 1999, NE MOŽE SE NEKAŽNJENO NAPASTI SRBIJA! Ruski senator Lisicin o odnosima Moskve i Beograda!

U januaru je izvođač radova na projektu "Severni tok 2" dobio odobrenje za izgradnju i eksploataciju morskog dela "Severnog toka 2" u teritojalnim vodama Nemačke. Na ovaj način, ruski gasovod je dobio sva potrebna odobrenja za početak gradnje. 

- Drago nam je da su sva potrebne dozvole za nemački deo od 85 kilometara dobijene - rekao je menadžer kompanije Jens Lange.

(VIDEO) VICEADMIRAL KOSTJUKOV UPOZORAVA: Više od 400.000 američkih vojnika , nosači aviona i strateški bombarderi provociraju TERITORIJALNE SPOROVE NA PACIFIKU!

I Finska je dala odobrenje za izgradnju dela gasovoda „Severni tok 2" u svojoj ekonomskoj zoni, saopštila je pres-služba vlade te zemlje. 

- Vlada Finske je dala odobrenje za izgradnju dela gasovoda 'Severni tok 2' koji prolazi kroz ekonomsku bazu Finske - saopštila je pres-služba.

Reuters/Ap/Fotomontaža

Projekat "Severni tok 2" podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi pedeset pet milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke.  

BRITANSKI AMBASADOR KIF: Srbija da protera ruske diplomate! IVICA DAČIĆ: Ne pada nam na pamet!

Novi cevovod trebalo bi da bude izgrađen pored "Severnog toka" i bio bi postavljen u Baltičkom moru i za to je potrebna saglasnost više zemalja. SAD su protiv njega.

Vašington se žestoko protivi ovom projektu, koji bi trebalo da poveže Rusiju i Nemačku, navodeći da će gasovod ugroziti energetsku bezbednost Evrope.

Operator cevovoda "Nord strim 2 AG" u narednim mesecima čeka odobrenje za izvođenje "Severnog toka 2" u Švedskoj i Danskoj!

Tagovi: