13.04.2018.

00:08

Foto:

Planeta

NATO GENERAL PETR PAVEL: Niko ne želi vojni sukob sa Rusijom, posledice bi bile VIŠESTRUKO TEŽE OD USTUPAKA!

On je istakao i da bi Zapad i NATO u nastojanju da ga izbegnu trebalo da u određenim fazama idu na ustupke.

- Ukoliko bi u teoriji razmišljali o sukobu sa zemljom kao što je Rusija, posledice bi bile višestruko teže a mnogo komplikovanije da se izađe iz tog sukoba. Tako da, šta god možemo da uradimo da izbegnemo sukob, uključujući i to što može u nekim fazama da izgleda kao ustupanje jačem, učinimo to - kazao je Pavel u intervjuu koji u novom broju objavljuje češki nedeljnik Refleks. 

Po rečima visokog zvaničnika NATO Rusija je zemlja koja je vrlo asertivna u nametanju svoje spoljne politike i njenih ciljeva a sa Zapadom je u novim oblicima strateškog rivaliteta, iako to nije nekadašnji hladni rat. 
- To što to ne nazivam hladnim ratom, već novim oblikom rivaliteta ne isključuje da sa Rusijom moramo da imamo neke odnose. Niko ne želi otvoreni oružani sukob sa Rusijom- kazao je general. 

Petr Pavel naglasio je da zbog velikog vojnog potencijala Rusije i vanredne sposobnosti kada je u pitanju nukelarno oružje Zapad ne sme da diže barijeru između sebe i Rusije. 

- Jedini put kako da izbegnemo sukob i eskalaciju tenzija jeste da sa Rusijom razgovaramo- rekao je Petr Pavel. 

Čeh je šef Vojnog komiteta NATO, nekadašnji načelnik Generalštaba Češke armije, upozorio da su povremeni glasovi da Češka izađe iz NATO neodgovorni i riskantni po suverenitet zemlje. 

- U slučaju EU svako ume da izračuna kako skupo bi platili nastojanje da iz nje izađemo i koliko mnogo bi pao naš životni standard i perspektiva budućeg prosperiteta. 

Kada je u pitanju bezbednost, teško da neko može da ospori da je NATO najviša garancije naše bezbednosti kakvu smo ikad imali. Zato sam apsolutno uveren da je budućnost Češke u EU i u NATO- kazao je nedeljniku Refleks general Petr Pavel.

ZAVRŠEN SASTANAK TRAMPA SA TIMOM ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Još bez konačne odluke o napadu Amerikanaca na Siriju?!

PROVALJEN TRAMPOV PLAN NAPADA: Evo kojih će OSAM CILJEVA u Siriji gađati AMERIČKI PROJEKTILI!

BRITANIJA ODOBRILA VOJNU AKCIJU! Tereza Mej dobila zeleno svetlo za napad u Siriji!

Tagovi: