25.04.2018.

22:36

Foto:

Planeta

NEVERICA U SAD: Rusija pod sankcijama, a PUTIN IZDVOJIO DODATNIH 162.000.000.000$ za zdravstvo, obrazovanje i infrastrukturu!

To znači da je Putin odlučio da značajno poveća iznos za zdravstvo, obrazovanje i infrastrukturu u odnosu na najave tokom godišnjeg obraćanja pred oba doma ruskog parlamenta 1. marta ove godine.

Ovaj korak deo je šestogodišnjeg plana koji je pokrenuo ruski predsednik kao deo borbe protiv pada životnog standarda. 

(VIDEO) RUSI NAPRAVILI IZLOŽBU OBORENIH TOMAHAVKA U SIRIJI: Ovo su Trampovi LEPI I PAMETNI PROJEKTILI!

Blumberg je citirao svoje izvore u Kremlju, koji su insistirali na anonimnosti, s obzirom na to da dokument još nije javan, ali je portparol  Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio vest ustvrdivši da je dekret spreman i da će Putin ga uskoro potpisati.

Upitan radi li se zaista o 10.000 milijardi rubalja, Peskov je poručio da ne želi ulaziti u detalje.

NOVINAR IZ KIJEVA RASTURIO LAŽI POROŠENKA I EKIPE: Rusija nije na kolenima, a ukrajinska armija je vojska alkoholičara!

Neki od novih izdataka biće, saznaje Blumberg, nadoknađeni uštedama u drugim područjima. Naime, novi budžet, nakon nekoliko godina uzastopnog rasta, predviđa smanjenje vojne potrošnje. 

Rusija se sve više udaljava od SAD i Evropske unije, koji su joj nametnuli sankcije, a Vladimir Putin traži načine da privredu vrati na visoku stopu rasta. 

AMERIČKI GENERALI UDARILI NA TRAMPA, NE ŽELE "KRALJICU TORTURE" ZA ŠEFICU CIA: Đina Haspel vodila tajni zatvor!

Prošle godine je recesija zaustavljena i zemlja je ušla u razdoblje rasta. Rezerve Rusije su se gotovo vratile na "graničnu liniju" od 500 milijardi dolara, koliko su iznosile pre sankcija. U prilog Rusiji idu i visoke cene nafte i energenta, jer se barel Brenta već neko vreme prodaje za više od 70  dolara. 

Podsetimo, ruski budžet je rađen na procenama da će cena nafte biti do 40 dolara po barelu.

Tagovi: