05.05.2018.

17:38

Foto:

Planeta

(VIDEO) RUSI NIŠTA NE PREPUŠTAJU SLUČAJU! Deset migova sa "kindžalima“ na probno-borbenom dežurstvu!

- MiG-31 je njen nosač. Ovaj avion je najbolje prilagođen za izbacivanje ove rakete neophodnom brzinom i na neophodnoj visini. Kao potvrda za to da nije reč o nekakvoj egzotici služi podatak da je danas deset aviona na probno-borbenom dežurstvu i da su spremni za upotrebu u zavisnosti od situacije - rekao je Borisov za televizijski kanal „Zvezda“.

Prema njegovim rečima, „kindžal“ je jedan od četiri tipa novog naoružanja o kojima je govorio vrhovni glavni komandant Vladimir Putin. 

- Ovo je savremeno oružje: supersonična raketa velikog dometa, koja u suštini može da savlada sisteme protivvazdušne i protivraketne odbrane. Raketa je nepobediva i ima veoma ozbiljan borbeni kapacitet i potencijal - dodao je Borisov. 

Supersonična raketa „kindžal“

Predsednik Rusije Vladimir Putin predstavio je supersoničnu raketu „kindžal“ i druge najnovije sisteme ruskog naoružanja tokom obraćanja Federalnoj skupštini početkom marta.

Rakete „kindžal“ mogu da gađaju nosače aviona, razarače i krstarice potencijalnog protivnika. Prošlog decembra kompleks je stupio na probno-borbeno dežurstvo u Južnom vojnom okrugu. 

(VIDEO) AMERI ĆE DA PUKNU OD ZAVISTI! Na paradi u Moskvi i SUPERORUŽJE "KINDŽAL"!

(VIDEO) OVAKO JE MIG 31 OBAVIO MISIJU NA GRANICI KOSMOSA: Uspešno lansirana supersonična raketa "Kindžal" OD KOJE NEMA ODBRANE!

Tagovi: