15.05.2018.

21:31

Foto:

Planeta

SEVERNA KOREJA PREKINULA PREGOVORE: Kim zapretio da će otkazati susret sa Trampom, zbog vojnih vežbi SAD i Južne Koreje!

Prema pisanju južnokorejskih medija, razlog za odlaganje razgovora sa Južnom Korejom su upravo vojne vežbe te zemlje sa SAD koje su opisane kao "proba za invaziju i provokacija nakon poboljšanja odnosa".

Agencija Frans pres napominje da je Severna Koreja pretila i da će u korenu saseći mogućnost sastanka na koji se dugo čeka - Kim Džong Una, lidera te zemlje i Donalda Trampa, predsednika SAD.

(FOTO) NOVA ISTORIJA SVETA POČELA JE DANAS! Lideri Severne i Južne Koreje PRESKAKALI GRANICU KAO DECA!

Dve Koreje trebalo je danas da održe sastanak u demilitarizovanoj zoni, kako bi smanjili tenzije i započeli razgovore o ujedinjenju porodica koje su razdvojene tokom Korejskog rata, prenosi AP.

Johnap i KCNA su prvobitno javili da je današnji sastanak otkazan, a Pjongjang je kasnije doveo u pitanje da li će samit SAD i Severne Koreje, na kom bi trebalo da se sastanu američki predsednik Donald Tramp i severnokorejski lider Kim Džong-un zakazan za 12. jun u Singapuru, moći da se održi po planu.

Jonhap je takođe javio da su u petak započele dvonedeljne vojne vežbe SAD i Južne Koreje.

SVET ODUŠEVLJEN POMIRENJEM DVE KOREJE: Tramp: Dobre stvari se dešavaju, Kremlj: Omogućiti dalji napredak u rešavanju krize!

Tagovi: