18.05.2018.

21:44

Foto:

Planeta

JE*EŠ TURSKU: Sin izraelskog premijera žvrljao po zastavi i TEŠKO UVREDIO TURKE!

To je dodatno pogoršalo odnose dve države, koje su u sukobu nakon što je izraelska vojska u ponedeljak ubila 60 Palestinaca, a ranila njih 2.771 tokom protesta zbog preseljenja ambasade SAD iz Tel Aviva u Jerusalim

Jair je razbesneo Turke jer je u objavi oskrnavio i turske državne simbole. On je uvredu napisao na engleskom "F.ck Turkey", i to na turskoj zastavi. Slovo "C" palo je tačno na polumesec koji se nalazi na državnom simbolu Turske. To je izazvalo oštar odgovor Ankare.

- To je nečuvena uvreda. Tražićemo izvinjenje - poručili su Turci.

Reagovao je i portparol Netanijahuove porodice, koji se ogradio od spornog poteza.

- Jair Netanijahu je građanin Izraela kao i svi drugi, njegovi postovi na Instagramu su privatni - rekao je portparol.

Inače, uoči tog skandala, Turska je zbog pokolja Palestinaca već opozvala svog ambasadora iz Tel Aviva i proterala izraelske diplomatske predstavnike iz Ankare i Istanbula. Izrael je odgovorio istom merom.

Nemci uvredili Netanijahua

Nemački list "Zidojče cajtung" uvredio je izraelskog premijera Benjamina Netanijahua. Oni su objavili karikaturu Netanijahua sa velikim ustima i ušima u odeći pevačice Nete Barzilaj, ovogodišnje pobednice Evrovizije. On u ruci drži raketu i kaže: "Dogodine u Jerusalimu". Evrovizijsko srce u obliku slova V zamenjeno je Davidovom zvezdom.

printscreen/Twiter

Zato je reagovao novi nemački komesar za borbu protiv antisemitizma Feliks Klajn.

- Ovo podseća na nedopustivu nacističku propagandu - rekao je Klajn.
List se nakon svega izvinio izraelskom premijeru.

OVO SE NIJE DESILO 2.000 GODINA: UDARIO JEVREJ NA JEVREJA: Netanjahu optužio Soroša da finansira proteste protiv Izraela!

Tagovi: