30.05.2018.

18:46

Foto:

Planeta

SAD OSTAJU BEZ BAZE INDŽIRLIK: Ankari dosta neprijateljske politike VAŠINGTONA PREMA TURSKOJ!

- Pokušavamo da poboljšamo odnose sa SAD-om. Da bi se oni normalizovali, SAD treba da preduzmu korake po pitanju Manbidža (grad u Siriji pod kontrolom Kurda), izručenja Gulena, a postoje i drugi problemi. Kada je reč o tome, naš narod kaže: "Zatvorite bazu Indžirlik". Imamo i druge adute u našim rukama. SAD ne bi trebalo da izgube takvog saveznika kao što smo mi. Čekamo da SAD odustanu od svojih pogrešnih koraka - rekao je Čavušoglu u intervjuu za Haber.

On je primetio da Turska očekuje da se reši problem Manbidža putem mape puta dogovorene sa Sjedinjenim Državama.

- Ali ako nada nestane, Turska će pokazati svoju snagu. Mi smo nezavisna zemlja i preduzećemo sve potrebne mere po našem nahođenju - dodao je ministar.

(VIDEO) PUTIN ZALEDIO PENTAGON, na osnovu ZAROBLJENIH "TOMOHAVKA" IZ SIRIJE pravi sistem za ELEKTRONSKI RAT!

Odnosi između Turske i SAD su se pogoršali zbog podrške koju SAD pružaju Kurdskim snagama samoodbrane, a koje Ankara smatra terorističkom grupom koja je povezana sa Radničkom partijom Kurdistana, a koja je zabranjena u Turskoj.

Takođe, Turska je više puta optužila Sjedinjene Države da nisu ispunile obećanja da će izvući kurdske snage iz Manbidža nakon što su kurdske formacije oslobodile grad od terorista u junu 2016. godine.

ČEPURIN O PODELI KOSOVA: Što je dobro za Srbiju, dobro je i za Rusiju!

Pored toga, Ankara od Vašingtona traži da izruči propovednika opozicije Fehulaha Gulena, optuženog za organizovanje pokušaja državnog udara u julu 2016. godine.

Tagovi: