31.05.2018.

21:27

Foto:

Planeta

MILOSRDNI DONALD: ​Tramp razmatra smanjenje kazne Rodu Blagojeviću!

Blagojević izdržava zatvorsku kaznu od 14 godina zbog pokušaja da proda mesto u Senatu, upražnjeno posle izbora Baraka Obame za predsednika.
Tramp je prethodno pomilovao konzervativnog komentatora i filmskog stvaraoca Dineša D’Suzu, koji je 2012. godine priznao krivicu za davanje ilegalnog priloga kampanji jednog republikanskog kandidata za Senat u Njujorku, prenosi Glas Amerike.

"Naša vlada ga je tretirala veoma nefer”, rekao je Tramp objavljujući odluku o pomilovanju, mada se D’Suza pre četiri godine zahvalio sudiji za to što mu je izrekao fer kaznu od četiri meseca u jednom lokalnom pritvornom centru koji je mogao da napušta tokom dana zbog posla i novčanu kaznu od 30.000 dolara.
D’Suza je poznat po oštrim napadima na Trampovog prethodnika Baraka Obamu, koga i sam aktuelni predsednik često kritikuje.

Pre četiri godine on je bio jedan od režisera dokumentarnog filma “2016: Obamina Amerika”, koji je predstavljao sumorni portret Amerike, u slučaju Obamine pobede na izborima 2012. godine.Obama je te godine osvojio drugi mandat.

TRAMP OBJAVIO TRGOVINSKI RAT! JUNKER ODGOVORIO: Evropa će uzvratiti ISTOM MEROM!

Tagovi: