31.05.2018.

21:59

Foto:

Planeta

IZBEGNUTA NOVA AFERA SKRIPAL! Zaharova jasna: "Ubistvom" novinara Kijev hteo da prizove novo PROTERIVANJE RUSKIH DIPLOMATA!

U utorak su prvo mediji, a potom i ukrajinske vlasti, objavili da je ruski državljanin Arkadij Bapčenko, koji od 2017. radi na televizijskom kanalu ATR u Kijevu, navodno upucan na stepeništu svoje kuće.

Narednog dana Bapčenko se pojavio na konferenciji za medije koju je organizovala Služba bezbednosti Ukrajine. Šef SBU Vasilij Gricak je izjavio da je informacija o ubistvu Bapčenka bila deo specijalne operacije sprečavanja atentata na novinara.

On je, takođe, naveo da je u Kijevu uhapšen navodni organizator atentata Boris German, izvršni direktor ukrajinsko-nemačkog preduzeća „Šmajser“, jedinog nedržavnog preduzeća za proizvodnju oružja u Ukrajini.

Sudeći po razigranom televizijskom spektaklu, on čak nije ni shvatio šta su s njim uradili. On je iskreno verovao da spasava sebe i da paralelno s tim radi veliku stvar, možda još i potencijalno isplativu. Mislim da su ga upravo u takvom tonu i obrađivale specijalne službe, a potom uzele i grubo iskoristile za svoje ciljeve, pretvorivši ga u pravog i zauvek svog taoca“, napisala je Zaharova na Fejsbuku.

Prema njenim rečima, Bapčenka ne treba vređati, nego ga žaliti i radovati se što je imao sreće i ostao živ.

Zaharova je navela da je priča o ubistvu skrojena po već poznatim svetskim obrascima.

Odatle i reči o solidarnosti s Ukrajinom, koje su višeznačno izgovarali kijevski bezbednjaci u nadi da će se dogoditi nova runda proterivanja ruskih diplomata, ili nešto slično“, piše Zaharova.

I mada su kalupi zapadni, šili su po njima i uspeli su, bez sumnje, lepo, upečatljivo da sašiju, samo što Bond smoking s vezom ne nosi“, navela je Zaharova.

Prema njenim rečima, masovne i toliko priželjkivane reakcije zapadnih nevladinih i međunarodnih organizacija koje su od Kijeva zatražile hitnu istragu produžile su zdravstveno osiguranje Bapčenku, javlja Sputnjik.

ZAHAROVA UVERENA: Ukrajina iskoristila novinara za propagandu!

Tagovi: