16.07.2018.

22:30

Foto:

Planeta

NATO I EU NAPRAVLJENI ZBOG STRAHA OD NEMAČKE: Posle II svetskog rata zaključen TAJNI DIL, TRAMP GA SADA KORISTI!

Amerikanci su, naravno, vrlo dobro znali da je globalizacija značila širenje prostora i da je u to vredelo ulagati. Bilbija dodaje da je i sam NATO bio poluga američkog uticaja nad Evropom, da je Evropska unija američka tvorevina.

- Alijansa je tobože služila za odbranu od Sovjetskog Saveza, ali zapravo ništa manje nije bila poluga držanja Nemaca pod kontrolom i služila je tome da Nemačka nikada više ne bude ono što je bila uoči dva svetska rata i kao glavni izazivač, potpaljivač dva svetska rata. Taj strah od Nemaca i njihovog uzdizanja nije bio samo američki, ali su ga Amerikanci ugradili u tu konstrukciju svoje dominacije, koja je imala upravo te dve šasije - EU i NATO - rekao je Bilbija.

On dodaje da Tramp kao pregovarač ima svoj stil - prvo protivnika prepada, zastrašuje i onda polako omekšava i daje mu priliku da popušta pred onim što SAD traži.

- Zato smo imali uoči Briselskog samita Trampov napad na Nemačku, da je Berlin pod ruskom kontrolom, da Nemačka mora da izdvaja dva odsto bruto društvenog proizvoda za izdržavanje svoje vojske i NATO-a, a onda postepeno da idu i prema četiri posto. Ako Tramp ozbiljno razmišlja o onome što govori, da želi dobre odnose sa Vladimirom Putinom i sa Kinom, onda njemu ni za šta nisu potrebna ta četiri odsto, pa čak ni dva odsto.

ZAEV OPTUŽIO RUSE DA PLAĆAJU PROTESTE PROTIV NJEGA: Ovo je još smehotresnije od "afere Skripal"!

Vašington se neprekidno bavi proizvodnjom straha, tvrdi da Rusija samo što nije ušla u Letoniju, Estoniju i Litvaniju, a naglašava da nikog ne zanima da li Rusija to zaista želi.

- Da joj ponude da bez ikakvih posledica uzme te tri baltičke državice, Putin bi verovatno rekao: Ne, hvala. To nam ne treba. Treba nam samo da se tamo smanji rusofobija i da ruske etničke zajednice imaju pravo da se školuju na svom jeziku."

Bilbija smatra da se proizvodi strah i vrši pritisak, a da Tramp na taj način disciplinuje, mobiliše sve takozvane saveznike, a da su zapravo većina tih saveznika vazali i sateliti.

KONGRESMENI: TRAMP NEDORASTAO PUTINU, poslao poruku o slabosti SAD!

- Vazal je i Merkelova. Imam informaciju da je posle Drugog svetskog rata zaključen tajni sporazum između Vašingtona i svih koji dolaze na čelo Nemačke. Nemci su pokušali da se izvuku iz toga."

Kao ilustraciju, Bilbija je ispričao i jednu anegdotu:

- Dok je Šreder bio premijer, Klinton je posetio najveću američku bazu u Evropi 'Ramštajn'. Navodno je nemačku delegaciju, na čelu sa Šrederom, dočekala neka krupna Amerikanka sa činom pukovnika. Držala je listu rasporeda ko gde sedi i rekla: Za Vas gospodine kancelaru prva tri reda sa leve strane. Šreder je pitao da nije nešto pobrkala, jer je podrazumevao da će sedeti u centru. Zamolio ju je da proveri. Kad se vratila, rekla je da nemačka delegacija sedi levo. Šreder je pocrveneo kao paradajz i rekao: Gospođo, Vi niste shvatili da je ovo Nemačka. Seli su u centar i Amerikanci ih nisu pomerili. Šreder je to platio gubitkom mogućnosti za novi kancelarski mandat i njegova karijera se upravo na tome završila - kaže Bilbija.

Tramp, kaže Bilbija, zapravo pravi ključnu prekompoziciju onoga što je bio atlantizam i onoga što je bio amerikanizam.

(FOTO) KO JE OVA ŽENA PORED TRAMPA?! Ovo su sve teorije o DVOJNICI PRVE DAME AMERIKE!

- On sve to hoće, koliko je moguće da zadrže, ali da troškove u znatno manjoj meri plaća Amerika. Sve ključne korporacije u Nemačkoj su na ovaj ili onaj način povezane sa američkim kapitalom i Tramp želi iz njih da izvuče što više novca.

Bilbija zaključuje da se najverovatnije niko od saveznika SAD u ovom trenutku neće usuditi da pređe svoj Rubikon u odnosima sa Amerikancima, jer će to onda značiti unutrašnje potrese, a videli smo da je samo zbog migranata Merkelova jedva uspela da sastavi Vladu.

Tagovi: