20.09.2018.

09:26

Foto:

Planeta

(FOTO) DELUJE ZASTRAŠUJUĆE! Objavljen satelitski snimak izraelčskog napada na Siriju!

Na satelitskim fotografijama, datiranim na 18. septembar, vidi se potpuno uništenje zgrade dimenzija 155 puta 35 metara — manji objekti koji je okružuju su bez vidljivih oštećenja.

- Skladište municije koje je napadnuto pre dva dana u Latakiji u potpunosti je uništeno - navodi se u objašnjenju fotografije koju je izraelska kompanija objavila na Tviteru.

Izraelska vojska tvrdi da objekat koji je napadnut u ponedeljak u Latakiji pripada Oružanim snagama Sirije. Prema toj verziji, tamo se čuva "oprema za poizvodnju visokopreciznog i smrtonosnog naoružanja koje je Iran spremio za prebacivanje pokretu Hezbolah u Libanu".

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je 17. septembra u 23.00 sata po moskovskom vremenu izgubljena veza s ruskim avionom Il-20 koji se vraćao u avio-bazu Hmejmim. Avion se nalazio na 35 kilometara od obale Sredozemnog mora. 

U isto vreme, kako je saopštilo Ministarstvo, četiri izraelska lovca F-16 napala su sirijske objekte u Latakiji. Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, prikrivajući se ruskim avionom, izraelski piloti su ga izložili napadu PVO Sirije. Il-20 je oboren raketom iz kompleksa S-200. Poginulo je 15 ruskih vojnika. 

PUTIN PONUDIO IZRAELU DETALJE O VAZDUŠNOM NAPADU: Avion Iljušin "Il-20" oboren sirijskom zemlja-vazduh raketom

Tagovi: