18.10.2018.

23:59

Foto:

Planeta

TRAMP JOŠ "NIJE INFORMISAN" O UBISTVU NOVINARA: Kašogi je verovatno mrtav, ipak čekamo ishod istrage!

- Meni sigurno deluje tako. To je veoma tužno - odgovorio je Tramp novinarima na pitanje da li je Kašogi mrtav.

Kako prenosi Rojters, američki predsednik je kazao da ipak želi da sačeka i čuje kakav je konačan ishod i šta se tačno dogodilo s Kašogijem kojem se izgubio svaki trag otkako je 2. oktobra ušao u Konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu da podigne neka dokumenta.

Britanska agencija navodi da je Tramp ovo izjavio nekoliko sati posle sastanka s državnim sekretarom Majkom Pompeom koji ga je izvestio o sastancima koje je obavio sa najvišim zvaničnicima Saudijske Arabije i Turske povodom slučaja nestalog novinara.

On je, kako se navodi, istakao da je još uvek "malo rano" doneti definitivne zaključke o tome ko je naručio Kašogijevo ubistvo, ali je izrazio poverenje u izveštaje obaveštajnih službi koji sugerišu da su u njega umešani visoki zvaničnici Saudijske Arabije.

Turska tvrdi da su Kašogija, kolumnistu "Vašington posta" koji je kritikovao saudijskog princa prestolonaslednika Mohameda bin Salmana, ubili saudijski agenti u prostorijama saudijskog konzulata u Istanbulu 2. oktobra, a da je njegovo telo raskomadano. Saudijska Arabija negira te tvrdnje.

ŽIVOG GA RASKOMADALI UZ MUZIKU: Potresni detalji ubistva novinara Kašogija u saudijskom konzulatu u Turskoj!

Tagovi: