31.10.2018.

22:58 >> 23:01

Foto:

Planeta

(FOTO/VIDEO) KANADA ZBOG PUTINA KUPUJE NAJSAVREMENIJE BRODOVE: Strah od RUSA ih košta 60 MILIJARDI!

Časopis navodi da je izgradnja ovih brodova u Velikoj Britaniji počela tek prošlog leta, što bi moglo da dovede do odlaganja isporuka i rast vrednosti brodova. Autori članka smatraju da su ovakvi rizici posledica želje da se što pre pronađe odgovor za "rusku pretnju" na Arktiku.

- Za Kanađane je oružje za borbu protiv podmornica veoma važno pitanje. Ako vas zabrinjavaju ruske podmornice i pretnja iz vazduha, onda je Tip 26 pravo rešenje - izjavio je Brajan Klark, penzionisani američki pomorski oficir i analitičar Centra za strateške i budžetske procene.

UDAR NA PUTINA! ZAPAD BI DA UVUČE RUSIJU U SUKOB U DONBASU: Podla igra SAD, Francuske, Nemačke i NATO!

Geri Fadž, zamenik direktora kompanije "Lokid Martin Kanada", koja će se baviti isporukama britanskih brodova kanadskoj floti, izjavio je da su za proteklih 15 godina zapadne sile uglavnom ulagale sredstva u razvoj protivvazdušne odbrane, ali sada je postalo jasno da pretnja u velikoj meri dolazi i od podmornica.

Sve u svemu, Kanada namerava da kupi 15 fregata koje će Vladu koštati 60 milijardi dolara.

(VIDEO) GENERAL MLADIĆ NAREDNIH DANA STIŽE U SRBIJU, NATO NA NOGAMA! Otkriće gde se krio, kako je i gde uhapšen, KO GA JE IZDAO...

Ranije su mediji saopštili da zemlje-članice NATO-a nameravaju da se uključe u razvoj bespilotnih morskih sistema namenjenih suprotstavljanju pretnji koja dolazi od ruskih podmornica.

Tagovi: