21.11.2018.

18:03

Foto:

Planeta

(VIDEO) RUSKA FLOTA LOVILA AMERIČKE PODMORNICE U VODAMA SIRIJE: Pentagon dobio nikad strašnije upozorenje!

Ove se vežbe, pre svega, mogu protumačiti kao upozorenje Pentagonu, koji je takođe vojno prisutan u istočnom Mediteranu.

Uz trenutnu situaciju u Idlibu u Siriji, gde se sve više govori o vojnom rešenju poslednje velike baze islamističkih terorističkih grupa koje ne prihvataju rusko-turski sporazum o uspostavi demilitarizirane zone, nazire se drugačija međunarodna akcija, piše nemački Contra Magazin. 

KRAH VAŠINGTONA! RUSIJA PROTIV SAD VODI STO PREMA JEDAN: Američki tečni gas gubi trku sa ruskim gasovodima!

Rusija još jednom pokazuje visoku spremnost i održava vojne vežbe uz sirijske obale.

- Održane su vežbe prepoznavanja i praćena podmornica, kao i za traženje, spasavanje i pružanje medicinske pomoći ljudima u nevolji - navodi se u saopštenju ruske mornarice.

Ruski vojni i pomorski oficiri su u saopštili kako su ratni brodovi na Mediteranu sproveli opsežne protivpodmorničke vojne vežbe. Konkretno, fregate ruske Crnomorske flote "Admiral Makarov" i "Admiral Essen" su u blizini sirijske obale izveli velike vežbe, a u manevrima su učestvovali i helikopteri.

TASS izveštava kako je ruska ratna mornarica rasporedila ubitačna protivpodmornička oružja, što je i bio deo vežbe.

MOSKVA PRIKUPILA DOKAZE: Zemlje Zapada razvijale i radile sa otrovnim supstancama TIPA NOVIČOK!

- Fregate su naoružane sa osam lansera za krstareće projektile Kalibar-NK, koji mogu uništiti površinske i priobalne ciljeve na udaljenosti do 2.600 kilometara - prenosi TASS, pozivajući se na saopštenje ruskog Ministarstva obrane.

Ovi ratni brodovi su, takođe, naoružani projektilima i artiljerijskim sistemima AK-630M, topovima A-190 od 100 mm, torpednim cevima i raketnim bacačima RBU-6000. 

Fregate imaju i pistu i hangare za helikoptere s protivpodmorničkim oružjem Ka-27 ili Ka-31.

U vežbama su učestvovali i helikopteri "Kamov", Ka-27PL i Ka-27PS, koji su imali najmanje 30 uzletanja i sletanja na paluba fregata.

Nemački novinar Marco Meier, koji je posmatrao vežbe, navodi kako Rusija ojačava pomorsku prisutnost u vodama Sirije uglavnom kako bi pokazala američkoj strani da čvrsto stoji iza legalnih vlasti sirijskog predsednika Bashara Al-Asada i da neće dopustiti bilo kakav oblik invazije NATO pakta na Siriju.

Bez ruske vojne prisutnosti na terenu Vašington i London bi verovatno odavno pokrenuli napade na sirijske državne institucije i pokušali da sruše vladu i predsednika Asada u Damasku.

Tagovi: