10.12.2018.

21:26

Foto:

Planeta

(VIDEO) MAKRON UMESTO OSTAVKE UVEO VANREDNO STANJE! Žuti prsluci mu ovo neće oprostiti, HAOS U PARIZU TEK SLEDI!

- Primorani smo da to danas priznamo. Proglašavam ekonomsko vanredno stanje u našoj zemlji - rekao je Makron.

Mnogi su od Makrona očekivali da samo kaže: Podnosim ostavku. To se, međutim, nije desilo.  

- Nema opravdanja za gnev i sve one nasilne sukobe - rekao je francuski predsednik priznajuc"i da javnost ima pravo na indignaciju.

On je najavio i povećanje minimalca za 100 evra mesečno, počevši od maja 2019. godine. On je obećao i ukidanje poreza na prekovremeni rad i uvođenje poreskih olakšica za sve građane koji zarađuju manje od 2.000 evra mesečno.

Makron je istakao da u proteklih 18 meseci nije bilo moguće pružiti odgovor na probleme koji traju poslednjih 40 godina, prenosi Rojters.

RAT U PRIŠTINI! TAČI MAZNUO NOVAC ZA LOBIRANJE: Šef lažne države pokazao pravo lice, BRIGA NJEGA ZA KOSOVO!

Francuski predsednik osudio je nasilje koje je obeležilo protekle sedmice prilikom protesta "žutih prsluka", a koje je, kaže, duboko uzdrmalo zemlju, prenose mediji.

- Za to nasilje neće biti nikakve milosti - istakao je predsednik, ali je istovremeno naglasio da ima obzira prema besu "žutih prsluka".

(VIDEO) EU ODLUČUJE O GRADNJI TURSKOG TOKA KROZ NAŠU ZEMLJU: Srbiji otet Južni tok, novi gasovod nam NE MOGU UZETI!

- Svi smo videli kakvu igru igraju oportunisti koji su iskoristili iskren gnev - rekao je Makron, ukazavši da nikakav bes ne opravdava napade na policajca, žandarma, uništavanje prodavnica i javnih zgrada".

Kako je istakao, "kada se nasilje razulari, sloboda prestaje. Zato sada mir i red moraju da zavladaju u Republici, jer se ništa trajno neće izgraditi sve dok postoji strah".

Tagovi: