11.12.2018.

10:39

Foto:

Planeta

(FOTO) OTKRIVENO U ARHIVAMA: PUTIN kao mladi agent KGB imao i legitimaciju ŠTAZIJA! PESKOV: Moguće je, bile su to partnerske službe!

 

List je uz tu vest objavio i fotografiju legitimacije na kojoj piše "Major Vladimir Putin", uz potpis i pečat koji važi do kraja 1989. godine, prenosi AP.

Kako se navodi, dokument je otkriven u arhivama Štazija u Drezdenu, u odseku gde su smešteni podaci o "kadrovima i obrazovanju".

Informer

Konrad Felber, predstavnik drezdenskih vlasti koje nadgledaju arhive Štazija, rekao je listu da je identifikacioni broj omogućavao Putinu da nesmetano ulazi i izlazi iz kancelarija Štazija. Prema njegovim rečima, to je olakšavalo vrbovanje agenata, jer Putin nikome nije morao da govori da radi za KGB.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov smatra da je moguće da je šef ruske države imao legitimaciju Ministarstva državne bezbednosti Istočne Nemačke (Štazi).

- Verovatno se ta informacija pre može dobiti od naše Spoljnoobaveštajne službe - prokomentarisao je Peskov. 

On je naglasio da su "u to vreme SSSR-a KGB i Štazi bile partnerske službe i da zato, verovatno, ne treba isključiti da je bilo i takve razmene legitimacije".

Tagovi: