06.01.2019.

15:09

Foto:

Planeta

ŠTA NEMAČKA TAJNA SLUŽBA PREĆUTKUJE MERKELOVOJ? Socijaldemokrate traži odgovore o HAKERSKOM NAPADU na fajlove NEMAČKE KANCELARKE i drugih političara!

- Vlade bi trebalo da brzo rasvetle koje (obaveštajne) agencije su nešto znale, kada i na koji način su se ponele prema tome. Ovo bi trebalo da bude prioritet Horstu Zehoferu. Radi se o zaštiti naše demokratije - rekao je generalni sekretar SPD Lars Klingbejl, prenosi Rojters.

Zehofer je izjavio za "Zidojče cajtung" da je on saznao za napad u petak, kada se on dogodio, ali da će podeliti sva saznanja sa javnošću kada ih bude imao, što očekuje da će biti najkasnije sredinom ove nedelje.

Pod lupom, na vanrednom sastanku parlamentarnog komiteta, naći će se lider Zelenih u parlamentu Anton Hofrajter, izjavio je predsednik agencije za odbranu protiv sajber napada Arne Šonenbom.

HAKERI UCENILI AMERIKU! PLATITE, ILI ĆE CELI SVET SAZNATI ISTINU O 11. SEPTEMBRU! Prete da će objaviti 18.000 TAJNIH FAJLOVA o terorističkom NAPADU NA NJUJORK koji će ŠOKIRATI SVET!

Iz agencije je u subotu saopšteno da nisu mogli da povežu pojedinačne slučajeve iz prošle godine sa napadom koji se dogodio.

Stotine nemačkih političara, uključujući kancelarku Angelu Merkel u centru su hakerskog napada i njihovi lični podaci ukradeni su i objavljeni na internetu.

Kontakti, privatni razgovori i finansijski izveštaji objavljeni su na Tviteru i pripadaju političarima svih političkih stranaka osim krajnje desničarskog AFD-a, a procureli su i podaci slavnih novinara.

Za sada nije jasno ko stoji iza napada.

Tagovi: