03.02.2019.

22:19 >> 22:23

Foto:

Planeta

(VIDEO) RUSKI POSEJDON JE NEUNIŠTIV, IZBEGAVA SVE OBRAMBENE SISTEME SAD! Najstrašnija mora Pentagona!

Na putu do svoje mete ''Posejdon'' će moći da izbegava i prevaziće sve barijere protiv podmornica, kao i druge neprijateljske sisteme odbrane zahvaljujući potpuno automatizovanom sistemu operacije, rekao je taj izvor agencije.

Prema njegovim rečima, "Posejdon" će moći da dosegne dubine od jednog kilometra, a imaće maksimalnu brzinu od oko 200 kilometara na čas.

- Sve to zajedno... učiniće vozilo neuništivim i garantovaće uništenje mete - kaže izvor.

(VIDEO) BUJICA NOSI MOSTOVE I KUĆE - APOKALIPSA U BiH i HRVATSKOJ: Priroda na najbrutalniji način pokazala moć!

Agencija TASS navodi da nije mogla da zvanično potvrdi verodostojnost izjava.

Podsetimo, Kongres i brojni američki vojni stručnjaci, uključujući i generale Vojske SAD, priznali su da Vašingrton nema odbranu od ruskog supersoničnog oružja, a Posejdon je samo jedan od smrtonosnih Putinovih projektila kojim može da uništi SAD.

Kako prenosi američka televizija Foks njuz, u izveštaju glavnog organa za kontrolu i reviziju Kongresa SAD navodi se da zvanični Vašington nema mogućnost za odbranu od ruskog i kineskog hipersoničnog oružja, pošto njegova brzina, visina dejstva i manevarske sposobnosti omogućavaju da se zaobiđe većina sistema za protivraketnu odbranu. 

Kako se dodaje, ono može da se upotrebi za povećanje kapaciteta izvođenja napada na velikoj udaljenosti uz korišćenje i konvencionalnog i nuklearnog naoružanja.

(VIDEO) LUGANSKI FRONT: TENKOVI VOJSKE LNR PREORALI LINIJU FRONTA - Porošenko video silu koja LEDI KRV!

- Trenutno za to ne postoje kontramere - ističe se u izveštaju.

Amerika je pod Donaldom Trampom dobila najveći vojni budžet u istoriji, ali je Rusija apsolutno prestigla konkurenciju u stvaranju savremenog hipersoničnog oružja.

Rusija je uvela ili uvodi u naoružanje najmodernije raketne sisteme, koje trenutno nema niti će bar u narednih nekoliko godina imati ijedna druga država u svetu: „Kindžal", „Avangard", „Sarmat"... Stvaranje tog oružja je zapravo odgovor Moskve na raspoređivanje američke protivraketne odbrane na teritoriji drugih država.

Tagovi: