01.03.2019.

14:22

Foto:

Planeta

AMERIKA BI SUTRA NAPALA VENECUELU, ALI POSTOJI JEDNA PREPREKA! Lavrov otkriva ko drži SAD u pat poziciji!

Lavrov je, međutim, ocenio da američki planovi o vojnoj intervenciji u Venecueli neće uspeti ukoliko ne dobiju podršku Kolumbije i Brazila, preneo je TAS S. 

- Susedi Venecuele, naročito Brazil i Kolumbija, rekli su da svakako neće podržati planove za vojnu intervenciju u ovoj zemlji. Ukoliko susedi Venecuele održe svoju reč i ostanu pri ovom stavu, onda, najverovatnije, američki planovi neće biti sprovedeni u delo - rekao je Lavrov u Moskvi na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Rodriges.
 

Informer

Prema njegovim rečima, osim nekoliko saveznika SAD, ne postoji nijedna zemlja koja podržava planove za vojnu intervenciju u Venecueli. 

Lavrov je ponovo ukazao na snažnu podršku predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru i kritikovao SAD zbog vođenja "cinične kampanje usmerene ka svrgavanju legitimne vlade Venecuele". 

Rodriges, koja boravi u poseti Moskvi, rekla je da će se Venecuela osloniti na zalihe hrane i lekova iz Rusije, dok se suočava sa blokadom koju predvode SAD, te je poručila da će ruskim investitorima vrata biti otvorena, dodaje AP. 

GLOBALNI RAZDOR: Savet UN odbio i rusku i američku rezoluciju za Venecuelu, TEŠKA KRIZA U NAJAVI!

Tagovi: