01.03.2019.

18:19

Foto:

Planeta

DŽIHAD BOSANKE IZ BEČA MOLE DA SE VRATE KUĆI! Samra i Sabina pobegle za Siriju, sada imaju decu i preklinju Austriju da ih primi nazad!

Kada su odlučile da se priključe džihadistima imale se po 14 i 15 godina i vrlo brzo su završile na naslovnim stranama evropskih medija. Proteklih godina o njima su dolazile različite informacije, pa čak i da su poginule.

Međutim, prema poslednjim podacima Kancelarije za zaštitu ustava i suzbijanje terorizma obe devojke su žive, imaju decu i mole da se vrate nazad u Beč.

Iako zakonski gledano obe imaju austrijsko državljanstvo, i imaju pravo da se vrate, stav austrijskog MUP je suzdržan oko njihovog povratka, pogotovo jer se pretpostavlja da su obe učestvovale u borbama.

Ministrastvo spoljnih poslova je, međutim, spremno da pomogne tinejdžerkama da se vrate.

Sabina i Samra su s svojim porodicama živele u Beču pre nego što su pobegle za Siriju. Nakon što su pozirale držeći automatske puške u rukama i otvoreno podržale Islamsku državu na društvenim mrežama, postale su svetski poznate kao "nova lica džihada".

UZBUNA U BIA! DŽIHADISTI ISIS NANIŠANILI BEOGRAD: SA 15 AKCIJA SRPSKA PRESTONICA JE POKORENA... U životu je jedna smrt, neka bude šehidska!

Tagovi: