10.03.2019.

22:13

Foto:

Planeta

(VIDEO) VENECUELA NA UDARU ELEKTROMAGNETNOG NAPADA! Maduro optužio Amerikance, tajnim oružjem izazvali NESTANAK STRUJE U CELOJ ZEMLJI

Čas je ima, čas opet nestane, pa su mnogi letovi zbog toga otkazani, ne rade kondicioneri ni panoi sa vremenima sletanja i poletanja.

Venecuela već dva dana ima probleme sa električnom energijom. Neki aerodromski toaleti ne funkcionišu. Zatvoreno je i više bifea i restorana.

Nije lako ni vratiti se u Karakas. Deo ulica blokiraju policija ili vojska. Na više mesta se oseća zapah od bačenih petardi i dimnih bombi.

Hoteli se strujom snabdevaju preko svojih generatora, ali u mnogim stambenim zgradama u Karakasu nema ni struje ni vode.

Predsednik države Nikolas Maduro optužio je Sjedinjene Države za istovremeni nestanak struje u bezmalo celoj zemlji:

- Energetska industrija Venecuele bila je meta visokotehnološkog udara sa strane američke imperije. Pomogli su im američka samoproglašena marioneta (Huan Guaido) i oni oko njega. Samo, nas neće zastrašiti-rekao je Maduro.

Maduro je nastupio u Karakasu, na mitingu svojih pristalica. Precizirao je da je bez strauje bilo ostalo 20 od 23 države koje čine Venecuelu. I dodatno naglasio:

- Napali su nas visokotehnološkim elektromagnetnim oružjem. Meta su bile naša glavna hidrocentrala, trafo-stanice i dalekovodi. Takvo oružje imaju samo SAD- poručio je Maduro

On je ukazao da se protiv Venecuele vodi ekonomski, finansijski, politički i električni rat“ nazivajući taj rat „zavereničkim“.

(FOTO/VIDEO) HAOS U VENECUELI! Miting i kontramiting u Karakasu! Veći deo zemlje 3. dan bez struje!

Tagovi: