11.03.2019.

12:24 >> 12:29

Foto:

Planeta

(VIDEO) TRAMP ODLUČIO DA OPLJAČKA ZEMLJE U KOJIMA SU VOJNE BAZE SAD! Najgore će proći Nemačka, Japan...

I to: ne u smislu plaćanja "punog ceha" već po formuli - "troškovi plus 50 odsto".

Vašingtonski list precizira "Trampova formula" podrazumeva: plaćanje svih troškova funkcionisanja i održavanja u  normalnom stanju samih baza i kompletne vojne tehnike, kao i plata američkim vojnicima dislociranim u zemljama koje su SAD usrećile svojim vojnim prisustvom i zaštitom. Pa uvećanjanje sume  ukupnih troškova za još 50 odsto.

MORAMO DA BOMBARDUJEMO MESEC, AKO ČOVEČANSTVO ŽELI DA PREŽIVI: Slična sudbina čeka i Mars?!

The Washington Post navodi da će takve zemlje Sjedinjenim Državama ubuduće plaćati za njihovo vojno prisustvo na svojoj teritoriji plaćati pet puta više nego dosad.

Tvrdi da su tajni pregovori o formuli "troškovi plus 50 odsto" već obavljeni sa najmanje jednom "savezničkom zemljom", a da su neke druge već poručile Vašingtonu da se protive jer je to - iznuda.

Tramp od ulaska u Belu kuću ne prestaje da kritikuje američke saveznike da premalo izdvajaju za kolektivnu bezbednost i izdržavanje NATO.

Prvo je zatražio da u najkraćem roku podignu svoje vojne rashode do 2 odsto nacionalnog BDP (trenutno samo osdam zemalja alijanse izdvaja toliko).

CIA SPISAK OD 300 SRBA OPASNIH ZA NATO: Za njihovo uklanjanje spremni milioni iz crnih fondova! HOĆE LI MOSKVA TO DOPUSTITI?!

Potom je istupio sa inicijativom da sve države članice NATO te rashode postepeno podignu do 4 odsto svog BDP (same SAD izdvajaju 3,58 odsto).
 

Tagovi: