18.03.2019.

18:32 >> 18:34

Foto:

Planeta

AMERI, VRATITE KALIFORNIJU RUSIJI, PA ONDA PRIČAJTE O KRIMU! Šamarčina od koje bride obrazi!

NATO, u saopštenju objavljenom u ponedeljak u vezi sa petom godišnjicom događaja na Krimu, izrazio je zabrinutost zbog povećanog ruskog vojnog prisustva u crnomorskom regionu, a takođe je zatražio da se Krim vrati Ukrajini.

- NATO je poslednja organizacija koja bi trebala da bude iznenađena jačanjem nečijeg vojnog prisustva, jer je NATO nakon hladnog rata proširio svoje vojno prisustvo u svim regionima sveta bez pristanka međunarodne zajednice. Primer je kršenje Konvencije o ratnim brodovima u Montrou.
Recipročno jačanje Rusije je potpuno prirodno u smislu obezbeđivanja ravnoteže snaga u regionu. I kao odgovor na ponudu da se Krim preda Ukrajini, predlažem da se Rusiji da bivša kolonija u Kaliforniji, Fort Ros -  rekao je Čikharev.

(FOTO) TERORISTIČKI NAPAD U HOLANDIJI?! Izvukao oružje u tramvaju i zapucao, više osoba povređeno, jedna ubijena

Fort Ros (rus. Fort Ross, eng. Fort Russ - prim. red.) osnovan je 1812. godine od strane rusko-američke kompanije na pacifičkoj obali Kalifornije, 80 kilometara od San Francisa, za lov i trgovinu krznom. Godine 1841. kompanija je prodala svoju imovinu velikom zemljoposedniku Džonu Sateru.

Tagovi: