21.03.2019.

16:39

Foto:

Planeta

"NE KAČITE SVOJ KOMPJUTER NA KOMPJUTER SVOG NEPRIJATELJA"! Amerikanci u paranoji, ako Erdogan kupi ruske rakete, obustavljaju prodaju vojnih aviona Turskoj!

- S-400 je kompjuter. F-35 je kompjuter. Ne kačite svoj kompjuter na kompjuter svog neprijatelja, a to je ono što bismo uradili (prodajom) - izjavila je vršiteljka dužnosti pomoćnika ministra odbrane SAD za međunarodnu bezbednost Kejti Vilbardžer, prenosi Rojters.

Iako SAD još uvek nisu donele konačnu odluku o prodaji aviona F-35 Turskoj, Rojters navodi da zvaničnici potvrđuju da zvanični Vašington već razmatra korake o obustavi prodaje.

(FOTO) SAD JE JASNO ZAŠTO AMERI DOVLAČE NUKLEARNE BOMBARDERE U EVROPU! Pogledajte kako B-52H poleće iz Engleske i uvežbava NAPAD NA RUSKU BAZU NA BALTIKU!

- Ima mnogo stvari koje možemo da zaustavimo kako bismo im poslali signal da smo ozbiljni - rekla je Vilbardžer za Rojters.

Obustava prodaje aviona bila najozbiljnija kriza između dve NATO saveznice, rekao je direktor Centra za strateške i međunarodne studije Bulent Aliriza.

Tagovi: