01.04.2019.

13:39

Foto:

Planeta

NEIZVESNO U TURSKOJ, ČIJI ĆE BITI ISTANBUL?! Kandidat opozicije za gradonačelnika: IMAM VIŠE 25.000 GLASOVA PREDNOSTI!

Navodi se da je Imamoglu takođe rekao da je Vrhovni izborni savet Turske uneo 99,95 odsto glasova iz Istanbula u kompjuterski sistem koji je pokazao da je njegova razlika u odnosu na Jildirima i veća i da iznosi 25.755 glasova.

Predsednik Vrhovnog izbornog saveta Turske Sadi Guven prethodno je objavio da Imamoglu ima 4.159.650 glasova, a Jildirim 4.131.761 glasova, ne kazavši koliko je procenata glasova prebrojano.

Rojters je tada javio da je "delovalo da je Erdogan priznao poraz u Istanbulu".

LOKALNI IZBORI U TURSKOJ: Ne zna se ko je pobedio u Istanbulu?

AP je juče preneo raniju izjavu turskog predsednika, koji je i sam bio gradonačelnik Istanbula, metropole u kojoj živi 15 miliona ljudi, da je pobeda tu od ključne važnosti i da "ko god pobedi u Istanbulu, osvaja Tursku".

Američka agencija danas je objavila da je Erdogan proglasio pobedu na lokalnim izborima, iako je njegova stranka izgubila kontrolu u prestonici Ankari, prvi put posle 25 godina, a neizvesno je ko će pobediti i u najvećem gradu u zemlji, Istanbulu.

Pobeda opozicije u Ankari je, kako ističe AP, veliki udarac dominaciji Erdoganovoj AKP koja je držala vlast u prestonici poslednjih 25 godina.

Tagovi: